Britanska dance kraljica

Početkom milenija imala je najveće dance hitove, a danas je mama petero djece i još redovno nastupa


Ines Madunić
08.01.2019.16:00
Početkom milenija imala je najveće dance hitove, a danas je mama petero djece i još redovno nastupa
Profimedia

sažeto

Dugo nismo čuli što se događa sa Sophie Ellis-Bextor 


Ines Madunić
08.01.2019.16:00

Britanka Sophie Ellis-Bextor početkom 00-ih godina bila je velika zvijezda u cijeloj Europi i svijetu, i to zahvaljujući dva golema hita. Prvi, koji je objavljen 2000. godine, bila je suradnja s talijanskim DJ Spillerom - "Groovejet (If This Ain't Love)". Spiller je isprva snimio instrumental, a Sophie je napisala stihove i otpjevala stvar koja je osvojila radijske etere diljem Europe i dobila hrpu nagrada.

Iduće godine Sophie je objavila svoj prvijenac "Read My Lips", koji je njezin najuspješniji album do danas. Prvi hit bio je obrada Cherina "Take Me Home", ali ono što je stvarno razvalilo bila je "Murder On The Dance Floor". Za Sophie je ta pjesma bila najuspješnija u karijeri, bila je na top listama puna 23 tjedna, u 2002. proglašena je najčešće puštanom pjesmom u cijeloj Europi, a ona je zaradila nadimak "Dance kraljica".

Pjevačica je dosad objavila šest studijskih albuma, a u ožujku ove godine objavit će kompilaciju najvećih hitova u orkestralnim izvedbama.

Nikad nije izašla iz glazbe, iako je uspjeh uglavnom rezerviran za tržište Ujedinjenog Kraljevstva. No, redovno nastupa po cijeloj Europi, a prošlog ljeta bila je u Rovinju, gdje je otvorila Rovinj Summer Music Festival u lipnju.

Što se tiče privatnog života, Sophie je upravo rodila petog sina. S mužem Richardom Jonesom upoznala se 2002. godine, kad je on došao na audiciju za njezin bend. Samo šest tjedana nakon što su se počeli viđati, ona je saznala da je trudna.

"Rodila sam dva mjeseca ranije. Bili smo u vezi osam mjeseci kad smo dobili prvo dijete", rekla je Sophie. Oboje su priznali da nisu očekivali da će njihova veza potrajati. Vjenčali su se tri godine kasnije, a danas su ponosni roditelji Sonnyja (14), Kita (9), Rayja (6), Jesseja (2) i tek rođenog Mickeyja.

Sophie je izjavila kako joj majčinstvo nije odmoglo u karijeri te da joj je drago da ni ona ni suprug, koji je basist, nemaju uobičajen posao jer se lakše organiziraju. Njihova djeca uvijek ih prate na turnejama.

 
 
 
View this post on Instagram

Thank you for having us, Rovinj. Really enjoyed the gig last night and the band and I were very happy campers. Good time had by all. X

A post shared by Sophie Ellis-Bextor (@sophieellisbextor) on Jun 10, 2018 at 1:42pm PDT

"Zbog majčinstva sam bolja izvođačica, bolja umjetnica, sretnija osoba. Počela sam drugačije razmišljati, a mislim da pola toga što sam učinila ne bih napravila da nisam imala djecu", kaže Sophie.

pjevačica

Sophie Ellis Bextor

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter