POROTA NIJE POSTIGLA PRAVORIJEK

Poništeno suđenje Billu Cosbyju za seksulno zlostavljanje, planira se ponovno suđenje


HINA
17.06.2017.20:20
Poništeno suđenje Billu Cosbyju za seksulno zlostavljanje, planira se ponovno suđenje
Profimedia

sažeto

Oko 60 žena optužilo je Cosbyja da ih je seksualno zlostavljao, što je dokrajčilo njegovu karijeru najpoznatiju po popularnoj televizijskoj seriji "The Cosby Show" iz osamdesetih godina


HINA
17.06.2017.20:20

Sudac iz Pennyslvanije u subotu je poništio suđenje Billu Cosybju zbog seksualnog zlostavljanja nakon što je porota izjavila da ne može postići pravorijek, no tužitelji ističu kako će se ponovno suditi tom američkom komičaru i glumcu kojeg očekuje još niz civilnih tužbi.

Oko 60 žena optužilo je Cosbyja da ih je seksualno zlostavljao, što je dokrajčilo njegovu karijeru najpoznatiju po popularnoj televizijskoj seriji "The Cosby Show" iz osamdesetih godina. Ovaj slučaj bio je jedini koji je završio na kaznenom sudu, najviše zbog toga što su ostale optužbe bile prestare za suđenje. 

Porotnici su 53 sata raspravljali o Cosbyjevoj krivnji, pa su sucu Stevenu O'Neillu poručili da ne mogu postići jednoglasnu odluku. Cosbyja se u tom slučaju optuživalo za tri agresivna napada na sveučilišnu administratoricu Andreu Constand u njegovom domu u Philadelphiji, 2004.

Subotnja odluka pobjeda je za tog komičara kojemu je prijetila kazna od deset godina u zatvoru.

On tvrdi da je su svi spomenuti seksualni odnosi bili s pristankom, a još ga čeka oko četiri civilnih tužbi od strane 10 žena. 

Bill Cosby

Andrea Constand

The Cosby Show

Steven O'Neill

Podijeli članak