Publika odlučuje

Ponovno krenula utrka za 'Cesaricu', Nina Badrić i ove godine se bori za najveći hit


100posto
28.01.2018.14:40
Ponovno krenula utrka za 'Cesaricu', Nina Badrić i ove godine se bori za najveći hit
Ante Čizmić/Cropix

sažeto

Počelo je objavljivanje pjesama koje konkuriraju za nagradu publike za hit godine


100posto
28.01.2018.14:40

Počelo je predstavljanje pjesama za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine Cesarica.

Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, a u glazbenoj emisiji PopRock.hr objavljena je prva ovogodišnja lista pjesama koje konkuriraju za nagradu Cesarica.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a dodjela se prošle godine prvi put održala u Splitu. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.

Objavljena je prva ovogodišnja lista pjesama koje konkuriraju za nagradu Cesarica. Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, a svaki mjesec, Upravni odbor Cesarice predstavit će pet pjesama za koje će publika moći glasovati i tako odlučiti koja ide u finale.

U siječnju 2018. to su: Nina Badrić "Vrati me", Buđenje "Samo ti, samo ja", Meritas "Ova ljubav", grupa Magazin s pjesmom "Žena, a ne broj" i Ivan Zak "Da si tu".

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova nominirana je za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja koji će se održati u prosincu, a zatim će se između nominiranih pjesama birati hit godine.

Osim glavne nagrade Cesarica za hit godine i ove će se godine dodijeliti posebne nagrade poput onih u pojedinim kategorijama na žanrovskoj osnovi (pop, rock, zabavna, klapska i tamburaška glazba). Završna svečanost druge dodjele nagrade Cesarica planira se za kraj godine, a kako bi se mogla odabrati najuspješnija pjesma provest će se dva kruga glasovanja.

U oba kruga glasuje publika putem online kanala za komunikaciju: službenoj stranici .
Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja u drugom krugu osvoji najveći broj glasova publike.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova publike, a time i nagradu Cesarica za hit godine, osvojila je pjesma "Dani i godine", autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Tko će biti ovogodišnji dobitnik, ovisi samo o publici.

Za pjesmu ili izvođača sa siječanjske liste glasovanje traje od petka, 26. siječnja, do petka, 9. veljače u ponoć.

Nina Badrić

Cesarica

magazin

nagrada publike

nagrada Cesarica

newsletter

Prijavite se na Newsletter