Savjeti koje ne treba prihvatiti

Pošast detoksa: Gwyneth je tjedan dana pila vodu s limunom i halucinirala, ali svim srcem preporučuje da i vi to probate - a to nije njezin najbizarniji savjet


Ines Madunić
09.01.2019.16:00
Pošast detoksa: Gwyneth je tjedan dana pila vodu s limunom i halucinirala, ali svim srcem preporučuje da i vi to probate - a to nije njezin najbizarniji savjet
Profimedia

sažeto

Skoro smo već naviknuli na čudne savjete Gwyneth Paltrow


Ines Madunić
09.01.2019.16:00

Njezina tvrtka Goop bavi se lifestyleom i kroz nju Gwyneth Paltrow često savjetuje fanovima kako da žive zdravije i bolje. No, više od zdravlja naslušamo se zaista bizarnih savjeta.
Posljednji u nizu je njezina preporuka da jednom u životu probate tzv. tekuću detoksikaciju koja podrazumijeva da obroke zamijenite tekućinom. U njezinom slučaju, po cijele dane pila je sok od limuna s vodom, kajenskim paprom i javorovim sirupom. No, priznaje da nije bilo bez posljedica.

"Zanimljivo je kao eksperiment i mislim da bi svatko jednom u životu trebao probati to jer je potpuno drugačije iskustvo. Moje prvo iskustvo bilo je zanimljivo. U jednom trenutku bila sam toliko umorna da sam halucinirala", rekla je Gwyneth.

Osvrnula se i na kritike liječnika, koji su upozorili kako desetodnevni post, ili "master cleanse" koji je osmislila sama glumica, ne pridonosi čišćenju organizma, nego ga samo umara te može uzrokovati probleme s probavom koji nisu tako kratkoročni.

"Mnogi zapadnjački liječnici misle da je detoksikacija nepotrebna jer tijelo to radi samo. No, pojavili su se neki koji gledaju na to na drugačiji način", tvrdi Gwyneth.

To nije jedini put da su njezini savjeti bili kritizirani, posebno od strane stručnjaka.

Glumica je jedna od prvih koja je priznala da je bila na parenju vagine, postupku koji je postao hit u Hollywoodu. Podijelila je svoja iskustva na Goopu i onda ponudila svima da si kupe svoj uređaj za taj...proces.

"Sjednete na maleni tron i kombinacija infracrvene i biljne pare čisti vašu vaginu i sve ostalo. To je otpuštanje energije - ne samo para - koja uravnotežuje ženske hormone. Ako ste u Los Angelesu, morate to napraviti", predložila je Gwyneth. Kasnije su znanstvenici upozorili kako se radi o prilično nezdravom i potencijalno štetnom postupku koji bi se trebao izbjegavati pod svaku cijenu.

Jedan od njezinih velikih detoksa bila je i dijeta s kozjim mlijekom.

Naslov jednog članka je na Goopu je bio: "Vjerojatno imate parazita - kako da ga se riješite?" Naime, u razgovoru s homeopatskom liječnicom "otkrivaju" kako velik broj Amerikanaca ima nekog parazita, ali to uopće ne zna.

Osim toga, "doktorica" kaže da su "umor i iscrpljenost" također znakovi da imate parazita, i to vjerojatno godinama, ali toga uopće niste svjesni.

S obzirom na to da ta parazitska zaraza može dovesti do depresije, ljutnje ili čak neuroloških problema, savjetuje se da - pijete kozje mlijeko. Odnosno, da osam dana budete na dijeti koja se sastoji od pijenja kozjeg mlijeka i posebno spravljenog napitka od antiparazitskih biljaka.

Tu su i slavna vaginalna jaja, odnosno kamenje napravljeno od jantara ili ružičastog kvarca koje se stavlja u vaginu i navodno pomaže kod kontroliranja menstrualnog ciklusa i uravnoteživanju hormona. Zbog lažnog reklamiranja ovog proizvoda Goop je morao platiti 145.000 dolara kazne.

Goop

Na njezine priče o naljepnicama za tijelo koje su ljekovite reagirala je i NASA službenim priopćenjem.

"Puno razmišljamo o energetskim moćima izlječenja, pa nije čudno da smo u Goopu opsjednuti Body Vibes naljepnicama koji uravnotežuju energetsku frekvenciju našeg tijela. Koncept je ovakav: Ljudska tijela funkcioniraju na idealnoj energetskoj frekvenciji, no svakodnevni stres i tjeskoba može nas izbaciti iz te unutarnje ravnoteže. To nam iscrpljuje energiju i oslabljuje imunitet. Body Vibes naljepnice programirane su na idealnu frekvenciju i mogu detektirati neravnotežu", stoji u opisu na Goopu, koji je američka svemirska agencija opovrgnula i upozorila kako to nema nikakve veze sa znanošću.

Gwyneth je promovirala i "lijek protiv psihičkih vampira" - sprej koji ih odbija.

"Jedinstven i kompleksni spoj vode za iscjeljivanje i aromatičnih terapeutskih ulja, ovaj sprej odbija loše vibre i štiti vas od ljudi koji ih uzrokuju. Velikodušno našpricajte oko glave kako biste zaštitili svoju auru", kažu u Goopu.

savjeti

Gwyneth Paltrow

Goop

detoksikacija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter