Preminula mjesec dana poslije

Prije šest godina Amy Winehouse imala je svoj posljednji koncert u Beogradu


Ines Madunić
19.06.2017.13:10
Prije šest godina Amy Winehouse imala je svoj posljednji koncert u Beogradu
Profimedia

sažeto

Amy nije mogla pjevati, padala je po pozornici na beogradskom Kalemegdanu, a publika je zviždala sat i pol


Ines Madunić
19.06.2017.13:10

Britanska pjevačica Amy Winehouse u Beogradu je 18. lipnja 2011. pred 20.000 ljudi održala svoj posljednji koncert. Trebao je to biti početak njezine velike europske turneje, no koncert je bio potpuna katastrofa.

Profimedia

Amy je posrtala po pozornici, nije se mogla sjetiti riječi pjesama kao ni u kojem je gradu - koncert je počela rečenicom "Dobra večer, Atena", u kojoj je trebala nastupati nakon Beograda. Na istom glazbenom festivalu nastupao je i Moby, koji je ispričao kako je bio u potpunom šoku kad je vidio Amy na pozornici.

Profimedia

"Čim sam izašao iz auta znao sam da nešto ne valja. Zviždanje publike bilo je glasnije od glazbe. Ona se ljuljala na mjestu i mrmljala riječi pjesama s vremena na vrijeme. Bend je tiho svirao i izgledalo je kao da im je neugodno, a publika je bila u šoku. Nakon pola sata dovukli su je sa strane i ona je beživotno legla na neki sanduk. Neko vrijeme je tamo ležala, a onda su je podignuli i vratili na pozornicu. Bio sam užasnut", ispričao je Moby.

Nakon sat vremena odveli su je s pozornice i unijeli u auto te odvezli hotel. Prvo je otkazala koncerte u Ateni i Istanbulu, koji su se trebali održati isti tjedan, a zatim i cijelu turneju. Trebala je odsvirati 12 koncerata. Uzela je pauzu kako bi se sredila i ponovno otišla na rehabilitaciju, no to se nije dogodilo. Amy je preminula mjesec dana poslije, 23. srpnja 2011. u svom stanu u Londonu od trovanja alkoholom. Imala je 27 godina.

koncert

music beats

pjevačica

Beograd

Amy Winehouse

Podijeli članak