Kraljevska obitelj neuvjerljiva oko pedofilskog skandala

Princ priča nebuloze: 'Nisam spavao s maloljetnom prostitutkom jer sam tad vodio kćer na pizzu. Uostalom, laže da sam se znojio, otkad sam ranjen ne mogu se gotovo uopće znojiti'


Ines Madunić
18.11.2019.17:00
Princ priča nebuloze: 'Nisam spavao s maloljetnom prostitutkom jer sam tad vodio kćer na pizzu. Uostalom, laže da sam se znojio, otkad sam ranjen ne mogu se gotovo uopće znojiti'
Profimedia

sažeto

Princu Andrewu smije se cijeli svijet, a kraljevska obitelj još jednom je pokazala da živi daleko od stvarnog svijeta


Ines Madunić
18.11.2019.17:00

Meghan Markle britanski su tabloidi nedavno razvlačili na neviđene načine jer je kaput koji je nosila, a koji košta nešto više od 1500 funti, izrađen u tvornici u kojoj radnice dobivaju 2,5 funti po satu. Meghan nikako nije sjela rojalistima i napadaju ju doslovno za svaku sitnicu.

Zlobnici bi rekli da su to fabricirani napadi kako bi se skrenula pažnja s princa Andrewa, koji je godinama bio blizak prijatelj osuđenog pedofila Jeffreyja Epsteina, koji se ubio u njujorškom zatvoru dok je čekao suđenje za prodaju maloljetnica koje je tjerao na prostituciju.

No, to bi rekli samo zlobnici jer kraljičin sin svojevoljno je stao pred televizijske kamere jer je, valjda, htio oprati svoju ime i spasiti reputaciju. Intervju za BBC snimljen je u Buckinghamskoj palači, a navodno su kraljica Elizabeta II i princ Charles za njega saznali tek nakon što je sve bilo gotovo. Njegov novi savjetnik za odnose s javnošću dao je otkaz jer mu je savjetovao da ne ide pred kamere, što ovaj nije poslušao.

Ukratko, intervju je bio PR katastrofa. Princ je uspio izreći toliko nebuloza da ga ismijavaju svi svjetski mediji, a ni u jednom trenutku nije izrazio žaljenje što je bio blizak prijatelj s čovjekom koji je iskorištavao i prodavao maloljetnice za seks.

Andrew je došao u centar svjetske pažnje kad je istupila jedna od Epsteinovih žrtava, koju je držao zatočenom na tropskom otoku te ju podvodio svojim prijateljima i moćnicima.
Jedan od njih navodno je bio i princ, a kao dokaz da ju je upoznao Virginia Roberts priložila je fotografiju s njim na kojoj ju on grli. Ona je tad imala 17 godina.

Upoznali su se na jednoj zabavi, a Andrew ju je prvo odveo u svoju hotelsku sobu gdje su se zajedno okupali u kadi, a zatim seksali. Epstein joj je dan poslije platio 10.000 dolara.

Čovjek kaže da se ne znoji

Kako je Andrew sve to isprva demantirao i usput rekao da uopće nije bio prisutan na tim tulumima, tabloidi su se potrudili i došli do podataka o avionskim letovima. Oni pokazuju da Virginia Roberts govori istinu jer se njezina kretanja poklapaju s pričama o seks zabavama s maloljetnicama, ali dokazuju i da je Andrew bio blizu ili na istim mjestima, a tri puta je letio Epsteinovim privatnim avionom.

Zbog svega toga istražitelji smatraju kako princ ima važne informacije o trgovini ljudima koju je predvodio i provodio milijarder.

U intervjuu je Andrew rekao da se uopće ne sjeća da je upoznao Virginiju Roberts te da se ne sjeća te fotografije, a natuknuo je da misli da je sve namješteno.

Profimedia

"Nitko ne može dokazati da ta fotografija nije retuširana", izjavio je. Novinarka mu je rekla kako je Virginia Roberts bila prilično detaljna u opisivanju susreta s njim pa je tako rekla da je fotografija snimljena 10. ožujka 2001. godine na tulumu, ali Andrew se snašao pa tvrdi da ima alibi.

"Vodio sam kćer Beatrice na rođendanski tulum u Pizza Express u Wokingu. Jako se dobro sjećam toga jer je odlazak na takva mjesta za mene jako neuobičajen i sjećam se svakog detalja. Nakon toga išao sam kući", rekao je Andrew, dodajući da fotografija nije mogla biti snimljena u Londonu jer "on po Londonu izlazi samo u odijelu".

Virginia je rekla i kako je princa srela kasnije u jednom klubu kad su zajedno plesali pa otišli u njegovu hotelsku sobu. Rekla je kako je jako loše plesao te da se obilno znojio.

"Postoji maleni problem sa znojenjem jer imam neobično medicinsko stanje, a to je da se ne znojim, odnosno u to se vrijeme nisam znojio... Kad je to bilo... Da, tako je, tada se nisam mogao znojiti jer sam pretrpio nešto što bih nazvao predoziranjem adrenalinom u Falklandskom ratu, kad su me upucali i jednostavno je bilo gotovo nemoguće znojiti. Tek u posljednje vrijeme počeo sam se polako znojiti", uspio je izreći vidno nervozni princ.

Epsteina je upoznao 1999. godine, kad je Andrew navodno prvi put bio na tzv. pedofilskom otoku.

Profimedia

Andrew je na otok prvi put došao s punoljetnom pratiljom, a odužio se Epsteinu tako da ga je pozvao na svoju zabavu u dvorac Balmoral, škotsko imanje u vlasništvu njegove majke, kraljice Elizabete II. Epstein je doveo i žensku pratnju za svakoga.

Kasnije su uglavnom partijali i družili se u New Yorku, a Andrew je bio pozvan i na neke tulume kod Trumpa, koji je u intervjuu za New York Magazine 2002. rekao: "Znam Epsteina 15 godina. Odličan tip. Čak kažu da voli lijepe žene koliko i ja, a mnoge su puno mlađe."

Žrtve princa pozivaju na red

Andrew je nekoliko dana proveo u Epsteinovoj kući u New Yorku nakon što je ovaj pušten iz 18-mjesečnog zatvora zbog podvođenja maloljetnica i punoljetnih djevojaka.

"Definitivno je to bila pogrešna stvar, ali htio sam razgovarati s njim i objasniti mu da se više ne možemo družiti. Bilo mi je zgodno odsjesti kod njega i zato sam to napravio, danas vidim da je to bila pogreška", rekao je.

Epsteinove žrtve kasnije su izjavile kako je sramotno što princ nije pokazao nikakvo kajanje zbog svega što je znao da se događa, ali ništa nije napravio nego je do kraja branio svog prijatelja.

Profimedia

"Žalim li što se ponašao nedolično? Naravno, da", na što je novinarka rekla: "Nedolično? Bio je seksualni zlostavljač", s čime se Andrew složio, i to po prvi puta u intervjuu.

Problemi za princa mogli bi se tek stvoriti jer Epsteinovu pedofilsku hobotnicu još istražuje FBI, iako se on ubio u ćeliji početkom godine. FBI bi ga mogao tražiti da dođe dati službenu izjavu, što je on rekao da će učiniti ako mu to savjetuju odvjetnici, ali čini se kako postoje temelji da ga se na to natjera jer nema nikakav imunitet.

Osim što se princu ruga cijeli svijet s naslovnicama kao što su "His Royal Dryness" (Njegovo Suho Veličanstvo), ponovno je postalo jasno da je kraljevska obitelj, koliko god se prikazivala kao "prizemljena", ostala živjeti u svom balončiću daleko od stvarnosti. 

S obzirom na to da je prinčev intervju prošao katastrofalno, prilično je sigurno da možemo vrlo skoro očekivati nove nebulozne napade na Meghan Markle. Nekoga se mora žrtvovati.

kraljevska obitelj

seksualno zlostavljanje

skandal

pedofilija

Jeffrey Epstein

princ Andrew

maloljetnička prostitucija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter