Intervju: Stjepan Hauser

'Privlače me žene koje su sramežljive i prilagodljive, ne previše ambiciozne, a zbog posla mi je teško započinjati vezu'


Ines Madunić
10.05.2018.18:30
'Privlače me žene koje su sramežljive i prilagodljive, ne previše ambiciozne, a zbog posla mi je teško započinjati vezu'
Boris Kovačev/Cropix

sažeto

Violončelist u kolovozu ima veliki koncert s filharmonijom, a nama je otkrio kakve žene voli i koliko mu jer naporan život na turneji


Ines Madunić
10.05.2018.18:30

U posljednjih nekoliko godina svijet je poludio za Stjepanom Hauserom i Lukom Šulićem. Duo 2Cellos osvojio je publiku obradama pop hitova na violončelu i otad pune najveće i najprestižnije svjetske dvorane.

Osim zajedno, obojica imaju i solo projekte, a Stjepan Hauser ove godine priprema spektakl u rodnoj Puli. Sa Zagrebačkom filharmonijom te gostima Petritom Cekuom, Caroline Campbell, Ksenijom Sidorovom te Lolom Astanovom svirat će najljepše melodije klasične glazbe u pulskoj Areni 24. kolovoza, a ulaznice su već u prodaji.

"Klasika je moja srž, iz nje smo iznjedrili i Luka i ja, a jako me veseli što ću svirati sva najljepša djela u rodnoj Puli. Vratiti se klasici je kao da se vraćaš doma, neopisiv je gušt svirati je", kaže Stjepan. Uzbuđen je zbog svojih gosti, pogotovo gošći s kojima je konačno uspio uskladiti rasporede kako bi zajedno nastupili.

Kako se šuškalo da je s pijanisticom Lolom Astanovom i više od samo kolege i prijatelja, pitali smo glazbenika je li to istina.

"Umjetnost i glazba spajaju nas na najvišem nivou. S kime god da sviram ja se spojim u jednoj točki u svemiru i postanemo jedna duša. Svi smo mi zapravo jedna duša i svi smo više od prijatelja", kroz smijeh nam je rekao Stjepan. Otkad je prekinuo sa zaručnicom Jelenom Rozgom prošle godine violončelist uživa u single statusu.

"Sve ima svoje prednosti i mane, i kad si singl i kad si s nekim u vezi. Najbitnije je da si zadovoljan sam sa sobom i da se posvetiš sebi, onda se sve druge stvari nekako poslože na svoje mjesto", kaže.

Biti singl za njega i nije toliko izbor koliko stvar okolnosti, jer već godinama je posvećen karijeri pa kaže da bi mu bio luksuz da samo dva dana bude na jednom mjestu.

"Malo mi je teško upoznavati djevojke. Dođeš negdje, odsviraš i odmah juriš dalje. Čak i ako upoznam nekoga, to bude jako površno, ne stigneš se bolje upoznati. Bude mi nekad žao i dođe mi da ostanem duže na nekom mjestu, ali već sutra moram biti negdje drugdje. Malo je naporno. Moram priznati da mi se to sve manje da", iskreno nam je priznao glazbenik. Stjepan kaže da će svakako izdržati takav tempo "dok je još mlad", ali i da bi mu dobro došao predah.

"Želim se nekako izbalansirati, posložiti svoj život jer ovo je kaos. Samo juriš, trčiš, ganjaš nešto, trčiš na sve strane. Volio bih negdje imati bazu, rasteretiti se malo da se sve slegne. Takav način života psihički te izmori jer uđeš u kolotečinu iz koje je teško izaći. Ide ti sve bolje, dobivaš sve bolje i veće dvorane, a onda ti bude žao odbijati angažmane jer si tu priliku čekao cijeli život. Dođe do borbe sa samim sobom. Dok sam mlad još ću izdržati neko vrijeme, a onda sve laganije, da pronađem balans", kaže Stjepan.

Otkrio nam je i kakve ga djevojke privlače. 

"Živimo u dobu emancipacije i žene su karijeristice, ganjaju uspjeh kao i muški. Volim ženstvene djevojke i meni je ženstvenije kad je djevojka pasivnija u svemu tome. Kad nije preambiciozna, kad nije nametljiva, to mi bude malo muškobanjasto kad se žena tako ponaša. Budući da se ja osjećam kao muško želim da je žena totalni kontrast toj muževnosti. Da je kao voda, prilagodljiva, nježna, sramežljiva, povučena malo, to mi je super", rekao nam je Stjepan.

S Lukom Šulićem trenutno snima novi album, očekuju ih koncerti u Španjolskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Ukrajini, Rusiji... A čak i ako ima slobodnog vremena - uvijek nešto radi.

"Ja sam takav tip. Ne mi vrag mira nikad, nikad se ne opuštam. I kad sam slobodan moram obavljati neke stvari. Mislim da mi treba predah ili mirovina, ali još sam mlad, treba to iskoristiti dok mogu", kaže Stjepan.

koncert

glazba

intervju

music beats

Stjepan Hauser

klasična glazba

arena Pula

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter