Velikan domaće scene

Prodorno plave oči dovele su ga do velikog životnog preokreta! Dugo godina je ljubio kolegicu, a nakon raspada braka sreću našao uz 15 godina mlađu partnericu


Barbara Marinović
08.02.2019.08:00
Prodorno plave oči dovele su ga do velikog životnog preokreta! Dugo godina je ljubio kolegicu, a nakon raspada braka sreću našao uz 15 godina mlađu partnericu
Foto: CROPIX

sažeto

Uskoro će krenuti sa izvođenjem predstava 'Titon', a u jednoj od glavnih uloga naći će se legendarni Žarko Potočnjak


Barbara Marinović
08.02.2019.08:00

Žarko Potočnjak samo u gaćama izaći će pred publiku kazališta Teatar na Trešnjevci, u CeKaTe-u predstava 'Titon' redateljice Vlatke Vorkapić počinje igrati 18. veljače. Uz Žarka, u glavnoj ulozi u predstavi će se naći Judita Franković, a uz njega i Marko Braić te Vladimir Posavec Tušek.

Jedan od najplodnijih glumaca hrvatske scene za ulogu bi napravio sve, a o mirovini i ne razmišlja, iako je ona službeno počela prije osam godina. Nedavno je proslavio 73. rođendan, no Žarko još uvijek s puno energije radi, ljubav prema kazalištu odredila je naprosto njegov život.

Foto: Ana Šesto

Ljubav prema brodovima

Činilo se kako mu je suđeno sasvim drugačije zanimanje, naime, 1964. godine je Potočnjak u Zagrebu upisao Fakultet strojarstva i brodogradnje. Nikad ga nije završio, naime, na trećoj godini je odustao i odlučio poslušati srce. Svemu je kumovao film 'Prikupljanje hrabrosti' Eduarda Galića. Naime, 1966. godine je Galić za malu ulogu tražio nekog s izrazito plavim očima. Bio je to Žarko. Upisao je, stoga kasnije, Akademiju za vrijeme koje je bio poznat kao pravi boem, obožavan u društvu.

Nakon što je upisao Akademiju, na pravi je način zaplovio glumačkim vodama, postavši kroz godine jedan od najvećih domaćih glumaca. Film, serije, kazalište... Samo da igra.

Žarko Bašić

Nakon raspada dugogodišnjeg braka sreću našao uz voljenu Višnju

Privatnim životom nije nikada privlačio pozornost medija. Poznato je da se 1983. godine vjenčao kolegicom Asjom Jovanović, s kojom je ostao skoro 20 godina. Razveli su se, naime, 2002. godine. Nisu punili stupce medija, a rastali su se u toplim, prijateljskim odnosima te su i poslovno surađivali nakon razvoda. U braku su dobili kći Mirnu, a Potočnjak ne voli u medijima o svojoj kćeri iznositi informacije. Poznato je tek da je završila informatiku na PMF-u.

Par godina nakon razvoda je intenzivno radio i nije imao previše vremena za privatne odnose, a onda je nakon dugogodišnjeg prijateljstva planula ljubav s Višnjom Pešić. Petnaest godina mlađa Višnja sa Žarkom je u vezi već nekoliko godina, a u zajedničkom vremenu baš uživaju, posebno na putovanjima.

Foto: Neja Markičević/CROPIX

Žarko Potočnjak

Višnja Pešić

Asja Jovanović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter