TIME'S UP NA DODJELI BAFTA NAGRADA

Prosvjednice upale na crveni tepih, Kate jedna od rijetkih koja nije došla u crnom


Ines Madunić
18.02.2018.21:45
Prosvjednice upale na crveni tepih, Kate jedna od rijetkih koja nije došla u crnom
Profimedia

sažeto

Vojvotkinja je nosila crnu vrpcu i modne dodatke kao podršku pokretu protiv seksualnog zlostavljanja


Ines Madunić
18.02.2018.21:45

Tradicija pokrenuta na Zlatnim globusima ponovila se i na dodjeli nagrada BAFTA, odnosno Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti. Glumice su na crveni tepih došle u crnim haljinama, uz uvijek rijetke iznimke. Jedna od njih bila je i vojvotkinja Kate, čiji je suprug princ William predsjednik BAFTA-e od 2010. godine.

Kate je došla u smaragdno zelenoj haljini koju je ukrasila crnom vrpcom. Navodno je razlog to što kao članica britanske kraljevske obitelji ne smije davati službenu podršku niti jednom prosvjedu.

Osim britanskih i američkih filmskih umjetnika, na crvenom tepihu pojavile su se i prosvjednice pokreta "Time's Up" koje su skandirale: "Ujedinjene sestre! Nikad nećemo biti pobijeđene!"

Reuters

Podršku pokretu koji se bori protiv seksualnog zlostavljanja dala je britanska glumica Kristin Scott Thomas (57), koja je izjavila kako joj je dosta toga da je plaćena manje od muških kolega.

"Dosta mi je i da me se traži da radim neke stvari koje muškarce nikad ne bi ni pitali. Želim da nas plate jednako i da nas tretiraju jednako", rekla je.

Veliku podršku dala je i Emma Watson (27), i inače poznata po feminizmu. Ona je u nedjelju objavila kako je donirala milijun funti novoj udruzi koja će se baviti promicanjem jednakosti spolova te pomoći žrtvama seksualnog zlostavljanja. Fond "Pravda i jednakost" svojim su donacijama pomogli još Keira Knightley i Tom Hiddleston s po 10.000 funti, Emma Thompson dala je 500 funti, a Gugu Mbatha-Raw, Jodie Whittaker i Noomi Rapace donirale su po 1000 funti.

prosvjed

Kate Middleton

princ William

crveni tepih

Emma Watson

time's up

BAFTA nagrade

Kristin Scott Thomas

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter