Slučajno se našao u Zagrebu

Ralph Fiennes navratio na press konferenciju Teatra Ulysses i izgrlio Radu i Lenku ▶️


Ines Madunić
08.06.2017.14:10
Ralph Fiennes navratio na press konferenciju Teatra Ulysses i izgrlio Radu i Lenku ▶️

sažeto

Slavni glumac prošle godine gostovao je na Brijunima s predstavom "Richard III" londonskog kazališta, a u četvrtak je svratio na press konferenciju


Ines Madunić
08.06.2017.14:10

"Evo, malo se strpite, za dvije-tri minute će doći Ralph Fiennes, baš se parkiraju", rekla je redateljica Lenka Udovički (47) na kraju press konferencije na kojem je s mužem i glumcem Radom Šerbedžijom (70) predstavila 17. sezonu Teatra Ulysses. Zbunjeni, nitko od prisutnih nije shvatio radi li se o šali dok se ležerno odjeven i nasmijan Fiennes (54) nije zaista pojavio u zagrebačkom kafiću. Srdačno je izgrlio Radu i Lenku, s kojima je već surađivao, a prošle godine je i gostovao na Malom Brijunu.
Fiennes je na proputovanju kroz Zagreb, a doznajemo da ide u Rijeku.

Ronald Goršić/Cropix

Inače, na Brijune će ove godine doći i Vanessa Redgrave (80), poznata britanska glumica koja je prošle godine s Fiennesom gostovala na Ulyssesu s predstavom prestižnog londonskog kazališta Almeida "Richard III". Organizatori nisu otkrili s kakvim će programom doći Redgrave.

Na Brijune ove godine dolazi i Mirjana Karanović (60). Glumit će u predstavi "Novo doba" redatelja Dina Mustafića. Ovogodišnja premijera u rukama je mladog redatelja Aleksandra Švabića, kojo postavlja "Matu Parlova" prema životu i djelu našeg boksača. U predstavi glumi i Slavko Štimac (56). Duško Ljuština naglasio je kako ova sezona Ulyssesa košta između 2,5 i 3 milijuna kuna, a od Ministarstva kulture dobili su 150.000 kuna potpore.

Ronald Goršić/Cropix

"Uspjet ćemo i ove godine jer Rade i Lenka nijednom nisu ni kune zaradili od Ulyssesa. Ja ove godine idem u mirovinu i posvetit ću se samo Ulyssesu", rekao je Ljuština, dok je Šerbedžija istaknuo da bi država trebala više ulagati u kazalište, kulturu i obrazovanje.
"Mi pokušavamo napraviti internacionalno kazalište već godinama", rekao je Šerbedžija.

kultura

kazalište

Rade Šerbedžija

Lenka Udovički

Brijuni

Teatar Ulysses

Ralph Fiennes

Vanessa Redgrave

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter