obišao ga i predsjednik macron

Razgledajte s nama jedan od najluksuznijih brodova na svijetu čija je kuma Sofia Loren


Ružica Matić
15.06.2017.09:50
Razgledajte s nama jedan od najluksuznijih brodova na svijetu čija je kuma Sofia Loren

sažeto

Brod koji vodeća europska kompanija za krstarenja naziva 'osmim svjetskim čudom' može primiti čak 5.714 gostiju


Ružica Matić
15.06.2017.09:50

MSC Cruises, najveća svjetska kompanija za krstarenja u privatnom vlasništvu i europski lider na tom tržištu, početkom lipnja je predstavila svoj najveći i najluksuzniji brod MSC Meraviglia.

Brod koji kompanija sa sjedištem u Švicarskoj naziva 'osmim svjetskim čudom' može primiti čak 5.714 gostiju, a na raspolaganju su im najrazličitiji restorani, barovi, klubovi, slastičarnice, sportski i wellness sadržaji, kazalište, 4D kino, dizajnerske trgovine, draguljarnice…

MSC Meraviglia ima čak 19 paluba, a centralni dio mu izgleda poput malog grada.

„Išao bih na odmor na ovaj brod i uopće ne bih silazio s njega“, rekao je na ceremoniji porinuća MSC Meraviglie u luci Le Havre u Normandiji voditelj Gad Elmaleh, jedan od najpopularnijih francuskih komičara.

Stotine uglednih uzvanika zabavljao je i poznati francuski glazbenik Patrick Bruel, a zvijezda večeri bila je kuma broda, legendarna talijanska glumica Sofia Loren.

MSC Cruises

82-godišnja diva prijateljica je vlasnika kompanije, talijanske obitelji Aponte, i kuma je svim njihovim brodovima. Iako se vidjelo da se teško kreće, a kad je trebala krstiti brod razbijanjem boce morali su joj pridržati ruku kojom je držala škare kako bi mogla prerezati vrpcu, Loren je uzvanike oduševila besprijekornim izgledom i duhovitim govorom na francuskom jeziku.

Obitelj Aponte zahvalila joj se uz opasku kako im je donijela sreću. MSC Meraviglia njihov je 13. brod za krstarenja, a u sljedećih deset godina planiraju ih porinuti još 11. Investicija je to od devet milijardi eura. Što to znači za francusku brodogradnju govori podatak da je MSC Meravigliju prije porinuća došao obići i francuski predsjednik Emmanuel Macron. 

Razgledajte s nama brod koji bi i najveće protivnike krstarenja mogao navesti da promijene mišljenje. 

Emmanuel Macron

MSC Meraviglia

Sofia Loren

krstarenje

Podijeli članak