badass humanitarka

Rihanna pomaže djevojčicama u Malaviju s obrazovanjem i kupuje im bicikle


Ines Madunić
03.08.2017.11:50
Rihanna pomaže djevojčicama u Malaviju s obrazovanjem i kupuje im bicikle
Reuters

sažeto

Pjevačica s Barbadosa osnovala je humanitarnu organizaciju koja ulaže u obrazovanje


Ines Madunić
03.08.2017.11:50

U sklopu svoje Zaklade Clara Lionel, Rihanna (29) pomaže djevojčicama u Malaviju da sigurnije dođu do škole tako što će im nabaviti bicikle.

Pjevačica se posvetila humanitarnoj organizaciji koju je nazvala po svojoj baki i djedu, a koja se bavi poboljšanjem obrazovanja u zemljama trećeg svijeta. Sad je ostvarila partnerstvo s tvrtkom koja se bavi iznajmljivanjem bicikala. Oni će donirati bicikle djevojčicama u Malaviju kako bi što brže i sigurnije došle do škole koja je često kilometrima udaljena od njihovih domova. Trenutno, samo osam posto učenika i učenica završi srednju školu u toj državi.

Također, njezina udruga dijeli stipendije učenicima u Kini, Brazilu, Barbadosu, Kubi, Haitiju, Grenadi, Gvajani i Jamajci.

Rihanna se nedavno u Parizu sastala s francuskim predsjednikom Emmanueleom Macronom i njegovom suprugom Brigitte te s njima razgovarala o partnerstvu i pomoći u poboljšanju kvalitete i dostupnosti obrazovanja siromašne djece diljem svijeta.

Macron ju je pozvao na sastanak nakon što je na Twitteru pitala mnoge svjetske vođe i vlade što planiraju napraviti po pitanju većeg izdvajanja proračunskog novca za obrazovanje. Obratila se primarno državama članicama iz skupine G20, odnosno najrazvijenijih država na svijetu, među kojima su i Njemačka, Argentina, Kanada i Francuska, čije je vođe prozvala na Twitteru.

Rihanna

Emmanuel Macron

humanitarna akcija

obrazovanje

Brigitte Macron

zaklada

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter