Gdje je danas?

S hrvatskom glumicom snimila je najerotičniju filmsku scenu, a iako su joj predviđali veliku karijeru to se nije ostvarilo


Ines Madunić
26.12.2018.18:00
S hrvatskom glumicom snimila je najerotičniju filmsku scenu, a iako su joj predviđali veliku karijeru to se nije ostvarilo
Screenshot

sažeto

Glumicu Draganu Mrkić najviše znamo iz kultnog filma "Oficir s ružom"


Ines Madunić
26.12.2018.18:00

Prije 31 godinu film "Oficir s ružom" je došao u jugoslavenska kina, danas kultno ostvarenje redatelja Dejana Šorka. U njemu je svoju prvu veliku ulogu imala Beograđanka Dragana Mrkić, zajedno s Ksenijom Pajić i Žarkom Lauševićem.

Posebno je postala poznata jedna scena, u kojoj se Ksenija i Dragana zajedno kupaju u kadi. Jedna od prvih lezbijskoerotskih scena te svakako jedna od najprivlačnijih i seksualno nabijenih scena u jugoslavensko filmu dotad danas je kultna.

Screenshot

Dragana Mrkić u vrijeme snimanja filma bila je studentica četvrte godine beogradske dramske akademije, a godinu dana nakon toga pojavila se i filmu "Iskušavanje đavola" Živka Nikolića.

Atraktivnu Beograđanku, koja je bila poznata po svojoj iskrenosti i otvorenosto, obožavali su filmski kritičari, ali i publika. Glumačku karijeru nastavila je devedesetih, ali nikad nije ostvarila potencijal koji su joj predviđali.

"Da bi se uspjelo u ovom oslu moraju se složiti kockice i mora doći do povoljnog spleta okolnosti. Sjećam se da sam bila na četvrtoj godini glumačke akademije kada sam dobila poziv za probno snimanje kod reditelja Dejana Šorka. Film 'Oficir s ružom' mi je obilježio karijeru i po njemu me uglavnom prepoznaju. Izgledalo je da ću poslije te uloge ostvariti značajnu glumačku karijeru, ali se to, nažalost, nije dogodilo. U kasnijem dijelu karijere ostala sam bez značajnih filmskih, ali i kazališnih ponuda", rekla je glumica.

Živi u Beogradu i uglavnom se bavi pedagogijom, odnosno poučava djecu i mlade glumi u Novobeogradskoj kulturnoj mreži, a ima i svoju školu glume.

 
 
 
View this post on Instagram

#iskusavanjedjavola #film #draganamrkic

A post shared by Maya Dust (@mayadust) on Aug 27, 2017 at 10:57am PDT

"Nije teško pogoditi da ne pripadam nijednom klanu. Čula sam priče o klanovima među glumcima, rediteljima, producentima, ali me ta tema stvarno ne zanima. Ako se ljudi dobro slažu i surađuju, zašto da ne idu iz projekta u projekt. Zašto bi se mijenjala ekipa koja se poznaje, dobro surađuje i odlično fukcionira", rekla je svojedobno o svojoj karijeri Dragana.

Nikad se nije udala i nema djece, a ne voli ni izlaziti, čak ni na kazališne premijere, no u rijetkim intervjuima uvijek je govorila kako je sretna i zadovoljna svojim životom.

film

jugoslavenski film

Ksenija Pajić

Dragana Mrkić

Oficir s ružom

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter