Rijetka javna pojavljivanja Plenkovićeve supruge

Samozatajna pravnica supruga prati samo na najvažnijim događanjima, a inače nastoji voditi život dalje od očiju javnosti


Barbara Marinović
10.04.2019.11:10
Samozatajna pravnica supruga prati samo na najvažnijim događanjima, a inače nastoji voditi život dalje od očiju javnosti
Foto: Vlada RH/Lana Slivar Dominic / HINA / POOL / CROPIX

Barbara Marinović
10.04.2019.11:10

Premijer Andrej Plenković i njegova supruga Ana zajedno su dočekali sinoć predsjednika Državnog vijeća Narode Republike Kine. Li Keqiang stigao je u Zagreb u društvu svoje supruge u službeni posjet Hrvatskoj, a posjetit će u četvrtak gradilište Pelješkog mosta i Dubrovnik gdje će sudjelovati na 8. sastanku šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine. Kasnije je Vlada Republike Hrvatske na službenim stranicama objavila i fotografiju druženja dva para na večeri.

Moguće da je gospođa Plenković premijeru Kine o Dubrovniku i ljepotama kraja koji će sutra upoznati. Ne bi bilo čudno, budući da je Ana Maslać Plenković rodom iz Dubrovnika. Rijetke su prilike u kojima se premijerova supruga pojavljuje u javnosti stoga je dodatno time naglašena važnost posjete kineskog premijera. Maslać Plenković zaista se nastoji držati izvan očiju javnosti, a nastoji također zaštititi i svoju djecu nepotrebne pozornosti.

Foto: Vlada RH

Kod Pape i na dočeku čelnog čovjeka NR Kine

Plenković svoje obveze odrađuje većinski sam, a supruga je tu tek onda kada treba. Otkako je postao premijer, Ana Maslać imala je tek dva službena pojavljivanja. Ovo potonje, s kineskim parom te ono iz 2017. godine kada je s djecom i suprugom u Vatikanu bila na audijenciji kod pape Franje. Sofisticirana Ana odjevena je u obje prilike bila sjajno i primjereno prilici. Kod Pape se odlučila za potpis domaće modne kuće Nebo, bila je odjevena u elegantnu crnu haljinu, a od nakita su bile prisutne 'njene' konavoke - tradicionalne naušnice s dubrovačkog kraja.

Foto: Lana Slivar Dominic / HINA / POOL / CROPIX

Plenković je prvi hrvatski premijer koji je tijekom obnašanja te funkcije postao otac

U posjeti Papi bila je i kćerkica para, tada je imala svega osam mjeseci. Naime, Plenković je prvi hrvatski premijer koji je tijekom mandata postao tata. U veljači 2017. Ana je rodila djevojčicu u Petrovoj bolnici. Tada je poznati otac dolazio u posjet supruzi u bolnicu, a nisu mu smetali ni fotografi, ništa nije moglo remetiti veselje zbog prinove. Prije nje, par je dobio dječaka kojeg je Ana, inače, rodila na svoj rođendan, krajem prosinca 2014. godine. Vjenčali su se par mjeseci prije dolaska sina na svijet u njenom rodnom Dubrovniku.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ljubavna priča para počela je, koliko je poznato, na radnom mjestu, iako se ne zna kada su se i kako točno upoznali. Ono što se o Ani Maslać Plenković zna jest da je šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale u hrvatskom Saboru. Navodno se radi o tradicionalnoj ženi, vjernici konzervativnog životnog usmjerenja.

Svega dva službena javna pojavljivanja upisala je tako gospođa Plenković. Osim toga, uhvaćena je jednom prilikom u šetnji centrom grada, što govori da se gospođa rijetko kreće žilama kucavicama javnog zagrebačkog života i zbivanja. I njoj i premijeru važno je, čini se, odvojiti privatni od poslovnog dijela. Pametna je to i zdrava odluka, a čuvanje, umjesto skupljanje političkih poena na obitelji, treba pozdraviti - simpatizirali Plenkovića ili ne.

Andrej Plenković

Ana Maslać Plenković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter