Nije ni njoj lako

Sav Kanyeov nered koji je Kim morala čistiti: Voli Trumpa, pisao je rasističke tvitove, a sad brani zlostavljača žena R. Kellyja


Ines Madunić
15.01.2019.16:00
Sav Kanyeov nered koji je Kim morala čistiti: Voli Trumpa, pisao je rasističke tvitove, a sad brani zlostavljača žena R. Kellyja
Profimedia

sažeto

Reper je u posljednje vrijeme izgubio puno prijatelja, ali i fanova kojima nije jasno što se s njim događa


Ines Madunić
15.01.2019.16:00

Slučaj glazbenika R. Kellyja tek je posljednjih nekoliko tjedana došao do vrhunca u kojem je javnost počela vjerovati njegovim žrtvama. Zvijezda 90-ih godinama je držao zatvorene maloljetnice u svojoj kući te ih psihički, fizički i seksualno zlostavljao, a tek nakon objavljivanja dokumentarnog filma krenula je istraga. Ubrzo su ga se odrekli kolege i kolegice; Lady GaGa i Celine Dion povukle su svoje duete s njim sa streaming servisa, a Nick Cannon i Chance The Rapper ispričali su se zbog suradnje s njim.

No, čini se da je u njegovu obranu stao Kanye West. Doduše, nije branio njegove postupke, nego je branio činjenicu da "možemo slušati njegovu glazbu bez obzira na sve".
Radi se o kratkoj izjavi koju je dao za američki TMZ.

"Prvo će raditi dokumentarce o njemu. Onda će napraviti dokumentarac o Michaelu Jacksonu. Svi možemo uživati u glazbi koju želimo. Ako ćemo pljuvati umjetnike, možemo maknuti Leonarda Da Vincija iz Louvrea. Maknimo svu umjetnost", rekao je Kanye.

S obzirom na to da su njegovi fanovi poludjeli nakon takve izjave, jer stvari za koje je R. Kelly optužen zaista nisu zanemarive, u njegovu je obranu stala Kim Kardashian. Kanyeova supruga, s kojom će ove godine dobiti četvrto dijete, na Twitteru je napisala kako nikoga nije branio, nego je govorio o svojim iskustvima s time da te svi osuđuju zbog nekog mišljenja.

"Analogije su bile u kontekstu njegovih iskustava, nije branio nekog drugog. Želim da to bude jasno, ne opravdava ničije akcije niti neprihvatljivo, odvratno ponašanje. Riječi mog supruga su izvađene iz konteksta zbog tajminga", napisala je reality zvijezda.

Fanovi nisu bili impresionirani pa su je neki pitali nije li joj već dosta što opet mora stati u obranu svog muža i objašnjavati njegove postupke javnosti.

Kim je to radila više puta. Primjerice, nakon što je Kanye stalno pisao kako podržava Donalda Trumpa i njegovu administraciju, a onda i otišao u Bijelu kuću te se sastao s američkim predsjednikom.

Kardashian kaže da je tad također bio krivo shvaćen.

"On stvarno nije političan. Sviđa mu se Trumpova osobnost, ali ne zna ništa o njegovoj politici. Malo sam mu objasnila o čemu se radi. Kanye ima vrlo slične političke stavove kao ja. On se zapravo bori za pravo da mu se sviđa ono što mu se sviđa. Čak i ako je drugačije od onog što se drugima sviđa. Nikad nije rekao da zna što se događa s migrantima, jer da zna suosjećao bi s njima. Znam da je zbunjujuće jer kad vidite nekoga s kapom 'Make America Great Again' mislite da to podržava. Ali, on se samo bori za slobodnu misao i slobodu da ti se sviđa osoba čak i ako to nije popularna odluka", rekla je Kim.

Kanye je kasnije, nakon posjeta u Bijelu kuću, napisao kako mu je "jasno da su ga upotrijebili da širi poruke u koje ne vjeruje", a onda je donirao 200.000 dolara progresivnoj demokratskoj kandidatkinji za gradonačelnicu Chicaga, njegovog rodnog grada.

Branila ga je i nakon što je na Twitteru napisao kako se treba ukinuti 13. amandman američkog Ustava, koji je donesen 1865. godine, a kojim se ukinulo ropstvo i prisilni rad, osim ako nije forma kazne za počinjeni zločin. Kanye kaže da se njegova poruka odnosila isključivo na posljednji dio - na prisilan rad zatvorenika, no jasno je kako to nije baš bila prva stvar koju su ljudi primijetili.

I tu ga je Kim branila i rekla da su ga samo krivo shvatili, kao i da joj je bilo malo neugodno, pogotovo nakon što je izjavio da je "ropstvo bio izbor". Doduše, ona kaže da to nikad nije rekao, ali evo kako zvuči izjava:

"Kad čuješ da je ropstvo trajalo 400 godina, meni to zvuči kao izbor. Bili ste tamo 400 godina, svi vi? Kao da smo bili u mentalnom zatvoru. Sviđa mi se taj izraz jer 'ropstvo' se odnosi na crnce, a zatvor je nešto što nas povezuje kao jednu rasu. Bijelci i crnci kao jedna rasa - ljudska rasa", rekao je.

Kad su je pitali zašto ga uvijek ima potrebu braniti, Kim je sve objasnila.

"Kad smo završili skupa, svi su mu govorili da ne može biti u vezi s curom koja ima snimku seksa, koja je reality zvijezda jer će mu to uništiti karijeru. Ali, on se zauzeo za mene i svima je rekao da mu ne mogu govoriti što će raditi sa svojim životom. Nikad mu to neću zaboraviti i zato ću uvijek biti uz njega", rekla je.

Donald Trump

brak

Kim Kardashian

Kanye West

R. Kelly

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter