Ružna holivudska povijest

'Seksualno zlostavljanje bilo je još gore pedesetih, tad nismo ništa znali o tome i nismo smjeli pričati o tome'


Ines Madunić
14.12.2018.21:00
'Seksualno zlostavljanje bilo je još gore pedesetih, tad nismo ništa znali o tome i nismo smjeli pričati o tome'
Getty Images

sažeto

Joan Collins karijeru na filmu počela je početkom 50-ih godina koje su bile teške za glumice


Ines Madunić
14.12.2018.21:00

Nakon kampanje Me Too, u kojoj su žene razotkrile ljigavce u Hollywoodu koji već desetljećima seksualno zlostavljaju i izvlače se iz toga, postalo je jasno kako je sjaj Hollywooda lažan. Iskrene zahvale na dodjelama nagrada su fake, svi bježe od svih, žene (i mnogi muškarci) međusobno se upozoravaju na određene ljude koji su opasni i slično.

A Joan Collins ispričala je nedavno svoja iskustva s početka karijere, odnosno iz pedesetih godina.

Prvu ulogu imala je sa 18 godina, a kaže kako je imala sreće jer su joj roditelji radili u istom biznisu pa su je unaprijed upozorili na to što je čeka.

"Većinu vremena bila sam pripremljena za predatore koji su se ponašali na način koji mi se zaista nije sviđao. Htjeli su stvari od mene koje ja definitivno nisam htjela", rekla je Joan.

Getty Images

Prvi film snimala je jedva punoljetna - bio je to "I Belive In You".

"Jedan producent stalno me slijedio okolo. Na kraju dana stalno se nudio da me odveze kući, jer tada nisam imala auto i dolazila sam podzemnom željeznicom. Zaposlenice u garderobi skrivale su me između odjeće svaki dan kako bih ga izbjegla. Jedan od glumaca sve je to primijetio i ponudio se da me on odveze doma. Bila sam jako naivna pa sam pristala. Na kraju sam i od njega u tom autu dobila nemoralnu ponudu. Bilo je baš gadno", rekla je Joan.

Dodaje i kako je tad bilo puno gore jer mladi nisu imali nikakvu seksualnu edukaciju i nisu imali pojma što se događa, a kamoli nekoga kome su se mogli obratiti.

seksualno zlostavljanje

Me too

Joan Collins

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter