Nema zaštite, a uvijek se svršava u isto vrijeme

Scene seksa na ekranu zbog kojih se u stvarnosti osjećamo prevarenima


Dolores Drvodelić
22.04.2017.09:10
Scene seksa na ekranu zbog kojih se u stvarnosti osjećamo prevarenima
Profimedia

sažeto

Seks na ekranu u kojem dvojac ne doživi vrhunac u isto vrijeme gotovo ne postoji


Dolores Drvodelić
22.04.2017.09:10

Rijetki su filmovi i serije danas u kojima nema scena seksa, a opet, zbog većine njih osjećamo se prevarenima. Tijela užarena od strasti, na kojima se ne vidi niti kapljica znoja, potpuna ozbiljnost, nezaštićeni odnosi i savršeno usklađeno donje rublje te druge nelogičnost i neistine tjeraju nas na to da pomislimo kako s našim seksualnim životom nešto nije u redu. No krivica je definitivno njihova. Buzzfeed je proveo anketu među svojim čitateljima, koji su sami rekli što ih najviše smeta.

Prvo na što obično zaborave scenaristi seksi scena su mjere opreza prije seksa partnera na ekranu. Rijetko ćete kad moći pogledati kako se seksualni partneri štite od neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti. Kondomi kao da u filmovima i serijama ne postoje, ali možda njihovo nespominjanje pomaže kod velikih narativnih iznenađenja. Sve u svemu, ponekad bi se netko trebao sjetiti kako je zaštita tijekom seksa vrlo, vrlo važna.

via GIPHY

Drugo na što su gledatelji obratili pažnju bio je način na koji osobe u filmu/seriji stupaju u seksualni odnos. Jedna riječ ili samo pogled, za likove su dovoljni za vatreni seksualni čin. Ako se to ikad dogodilo vama, čestitamo?

via GIPHY

Treća stvar zbog koje su scene seksa ponekad i neprihvatljive je čest izostanak pristanka. Dođe frajer, pogleda žensku, baci se na nju i boom. To baš i nije primjeren rasplet događaja...

via GIPHY

Ljude je zasmetalo i pojednostavljivanje skidanja u takvim scenama. Dobro, teško da će gledateljima biti superzanimljivo gledati muškarca koji gumb po gumb raskopčava svoju košulji i uredno je slaže kraj kreveta, no zašto se baš svaka košulja u filmovima mora divljački rastrgati?

via GIPHY

Scene u kojima se parovi strastveno i bez muke seksaju pod tušem, dok po njima voda pršti na sve strane i stvaraju se zavjese od pare, a da se nitko nikad ne posklizne zvuči nevjerojatno. Osim toga, u filmovima su tuš kabine očito kao za čitavu momčad, pa je lak zadatak prepustiti se u bilo kojoj pozi.

via GIPHY

Ono što posebno ljuti, ali i nasmijava žene je navika kostimografa (?) da žene u seksi scenama oblače u superslatke ili superseksi kompletiće donjeg rublja. Svaka žena će se naljutiti, jer onda to njihovi partneri od njih očekuju, ali i nasmijati, jer ono, dajte molim vas!

via GIPHY

Još je smješnije to da ti lijepi čipkasti grudnjaci obično ostaju na damama tijekom čitavog seksa, što je razumljivo jedino onima koji kvalificiraju filmove po dobnim granicama.

via GIPHY

Zanimljivo je i da svaki tekst u medijima koji je namijenjen boljem razumijevanju potreba partner/ica, započinje s onim čuvenim poglavljem o predigri. A opet, na ekranima se taj dio (pre)često zaboravlja. Čitatelje i to smeta.

via GIPHY

Onda se postavlja i pitanje kako likovi, baš svaki put, bez predigre, uspiju 'uklizati' bez greške baš svaki put na pravo mjesto? Čak i bez malo 'škicanja lokacije'.

via GIPHY

Osim toga, nitko nikad ne spominje lubrikante. Dobro da, pretjerujemo, no nismo niti daleko od istine. Najčešće lubrikant spominju u onim komedijama za tinejdžere, kad se klinci u drugom srednje opskrbljuju čitavim kanticama, za svaki slučaj...

via GIPHY

Kod misionarske poze u filmovima, gledatelji su zamijetili da su likovi, između kojih je uočljiva razlika u visini, tijekom seksa savršeno poravnati. Čitavo vrijeme gledaju jedno drugom u oči, a gledatelji su na to rekli da niti jedan penis jednostavno nije toliko dugačak.

via GIPHY

Gledatelje je zasmetalo i to da dok se oni tijekom vrućih ljetnih noći upuštaju u seksualne avanture, tijela su im, normalno, oblivena znojem. No to nije slučaj i kod njihovih filmskih junaka, koji bi i seks u sauni odradili bez trunke znoja.

via GIPHY

Dok neke stvari izgledaju nestvarno, druge tako zvuče. Gotovo svaka ženska osoba na ekranu seksualni čin proživljava toliko intenzivno kao svoj prvi orgazam. Pretjerano stenjanje, a nekad i zavijanje, malo su iritantni.

via GIPHY

Skidanje pred kamerama davno je prestalo biti tabu, pa nije jasno zašto nas nekad vole uvjeravati u to da se moguće seksati preko odjeće. Ili su oni otkrili tajnu svima drugima neznanu?

via GIPHY

Filmove i serije u kojima dvojac ne doživi vrhunac u isto vrijeme toliko su rijetki, da su rjeđi još jedino oni u kojima orgazam ne doživi nitko.

via GIPHY

Posebno su zanimljive i sekunde nakon seksa, u kojima se oboje partnera gotovo istovremeno zadovolj(e)no bacaju na leđa.

via GIPHY

A nakon svog tog silnog uzbuđenja, rasplamsanih strasti i nevjerojatnih poza, par je prikazan kako i dalje savršeno dotjeran leži mirno i spokojno jedno kraj drugog.

via GIPHY

Osim toga, nakon seksa gotovo nitko ne ode još piškiti prije spavanja ili počistiti razne... stvari.

via GIPHY

star vibes

seks

filmovi

serije

Podijeli članak