Mimica je život posvetila pokretu

Sjećate se kada je 80-ih u bivšu Jugoslaviju mlada Vesna dovela aerobik? Suradnja s Kabiljom donijela je hit kazete kakvih nema ni danas


Barbara Marinović
15.09.2018.15:00
Sjećate se kada je 80-ih u bivšu Jugoslaviju mlada Vesna dovela aerobik? Suradnja s Kabiljom donijela je hit kazete kakvih nema ni danas
CROPIX

sažeto

Kezete na kojima Vesna opisuje pokrete koje treba raditi, a Kabiljo sklada glazbenu pozadinu... Pravo blago.


Barbara Marinović
15.09.2018.15:00

Ako postoji ijedna osoba koja može nositi titulu hrvatske Jane Fonde, onda je to svakako Vesna Mimica. Već dugi niz godina s njom se Hrvatska u jutarnjim satima razgibava, zagrijava za novi radni dan, a ona to uvijek čini radosno i s veseljem. Osim toga, ove jeseni Vesna će u svom plesnom studiju držati instrukcije u programu 'Vježbajte s nama'. Ova svestrana dama život je posvetila fizičkoj aktivnosti, zdravom duhu i zdravom tijelu, a i dalje kroz HRT-ovu emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska', podsjeća na redovite treninge i važnost dobre tjelesne spreme.

Prilog 'Vježbajte s nama' krenuo je s prikazivanjem 1992. godine, tako da postoji već punih 26 godina. Da je ples njezina najveća ljubav postalo je jasno već tijekom studentskih dana. Vesna je studirala na Filozofskom fakultetu fonetiku i talijanski jezik, no nije se odricala plesa ni tada, a ritmiku pleše od djetinjstva. Završila je u Zagrebu 'Školu za ritmiku i ples', a zatim otišla u Pariz. Tijekom tih godina, 1983. godine u Milanu se prvi put susrela s aerobikom i tehnikom Jane Fonde, te je tu istu dovela u Hrvatsku. Ni sama se nije nadala interesu koji je kod ljudi izazvala.

Sjajna Mimica negdje u tom periodu u bivšu Jugoslaviju dovodi novitet te ostvaruje senzacionalnu suradnju s Alfijem Kabiljom. Stvorila je kazete za aerobik, na kojima je opisivala slušateljicama što trebaju raditi, a sve uz glazbenu pozadinu Alfija Kabilja. Izvrsno je to bilo i slušati i vježbati. Ono što je danas simpatično, tih osamdesetih bila je prava mala revolucija, a predvodila ju je Vesna, tada djevojka koja je iznad svega obožavala ples i aerobik. Ostala je toj ljubavi vjerna do danas.

HRT

Vesna Mimica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter