Sretan rođendan, Hoff

Skoro je postao Superman, ali i bez toga drži nekoliko bizarnih svjetskih rekorda


Ines Madunić
17.07.2017.16:00
Skoro je postao Superman, ali i bez toga drži nekoliko bizarnih svjetskih rekorda
Profimedia

sažeto

Ove super činjenice sigurno niste znate o legendarnom glumcu i pjevaču Davidu Hasselhoffu koji danas slavi 65. godina


Ines Madunić
17.07.2017.16:00

Karijeru je počeo u dnevnim sapunicama. Njegova prva uloga je bila u legendarnoj američkoj sapunici "Young and Restless". Glumio je doktora Snappera Fostera od 1975. do 1982.

Legenda je postao u "Knight Rideru", kultnoj seriji koja se prikazivala od 1982. do 1986. godine. Serija je postala fenomen, a Hasselhoff je glumio Michaela Knighta koji se bori protiv kriminala uz pomoć "inteligentnog" automobila.

"Spasilačka služba" otkazana je nakon jedne sezone. No, Hoff je iskoristio svoj utjecaj i dobio investitore koji su kupili prava od NBC-ja i serija se nastavila snimati.

Serija je oborila i svjetski rekord. Na vrhuncu popularnosti, "Spasilačku službu" u jednom je tjednu gledalo više od milijarde ljudi u 140 svjetskih zemalja, a Hoff je postao najgledaniji čovjek na televiziji. S trona ga je maknuo Hugh Laurie s "Dr. Houseom".

Također, "Spasilačka služba" drži neugodan rekord za najduže emitiranu seriju koja nikad nije osvojila Emmy.

U Europi je uvijek bio puno popularniji pjevač nego u Americi. Nikako nije uspijevao u glazbenom biznisu doma, ali u Europi je bio velika zvijezda, pogotovo u Njemačkoj i Austriji. Hoff je pjevao svoj hit "Looking For Freedom" na rušenju berlinskog zida 1989.

Imao je svoj reality show koji, doduše, nije dugo trajao. Samo dvije epizode prikazane su na američkoj televiziji A&E. U realityju su bile i njegove kćeri Hayley i Taylor.

Skoro je postao Superman. Otkrio je nedavno da je bio u užem izboru za film 1978., ali uloga je ipak otišla Christopheru Reeveu.

San mu je oduvijek bio glumiti na Broadwayu. To je uspio i ostvariti 2000. godine, kad je dobio ulogu u mjuziklu "Jackyl i Hyde", a 2004. je na londonskoj turneji imao glavnu ulogu u mjuziklu "Chicago".

David Hasselhoff drži svjetski rekord u Guinnessovoj knjizi za najveći obrnuti bungee jump. Hoff je tim sistemom uspio preskočiti 70 metara u Londonu 2011. godine.

glumac

rođendan

celebrity

Baywatch

David Hasselhoff

Podijeli članak