GODINA HRABRIH ZVIJEZDA

Selena ispričala detalje o transplantaciji bubrega, a Lady GaGa otkrila da živi u kroničnoj boli...


Ines Madunić
28.12.2017.09:00
Selena ispričala detalje o transplantaciji bubrega, a Lady GaGa otkrila da živi u kroničnoj boli...
Profimedia

sažeto

Selena je transplantirala bubreg, Julia Louis-Dreyfus progovorila je o teškoj kempoterapiji, a Lady GaGa je otkrila da živi u kroničnoj boli


Ines Madunić
28.12.2017.09:00

Prije četiri godine Angelina Jolie šokirala je svijet svojim dirljivim priznanjem da je išla na dvostruku mastektomiju kako bi spriječila razvoj raka dojke. Jolie je izgubila majku i tetu zbog raka te nije htjela riskirati oboljenje, a kasnije je odstranila i jajnike. Njezina ispovijest potaknula je mnoge žene da odu na pretrage i naprave isto. Koliko god bili površni, celebrityji često mogu pozitivno utjecati na neke stvari. Zato donosimo pet slavnih cura koje su tijekom 2017. godine iskoristile svoj zvjezdani status da progovore o važnim zdravstvenim problemima i skinu stigmu s mnogih ozbiljnih stanja o kojima se malo ili uopće ne priča u društvu.

Selena Gomez

 

I’m very aware some of my fans had noticed I was laying low for part of the summer and questioning why I wasn’t promoting my new music, which I was extremely proud of. So I found out I needed to get a kidney transplant due to my Lupus and was recovering. It was what I needed to do for my overall health. I honestly look forward to sharing with you, soon my journey through these past several months as I have always wanted to do with you. Until then I want to publicly thank my family and incredible team of doctors for everything they have done for me prior to and post-surgery. And finally, there aren’t words to describe how I can possibly thank my beautiful friend Francia Raisa. She gave me the ultimate gift and sacrifice by donating her kidney to me. I am incredibly blessed. I love you so much sis. Lupus continues to be very misunderstood but progress is being made. For more information regarding Lupus please go to the Lupus Research Alliance website: www.lupusresearch.org/ -by grace through faith

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on Sep 14, 2017 at 3:07am PDT

Prvi dio godine pjevačica se nije pojavljivala u javnosti, a tek u rujnu otkrila je zašto. Selena je zbog lupusa, autoimune bolesti, morala na transplantaciju bubrega. Organ joj je donirala njezina prijateljica Francia Raisa, a Selena je pričala o cijelom iskustvu na društvenim mrežama i u televizijskim emisijama.
"Nadam se da ćemo pomoći nekome. Ono što smo mi prošle nije lako i nije bilo zabavno. Nadam se da će to inspirirati mnoge i da će shvatiti da još postoje dobri ljudi na svijetu", rekla je Selena.

Julia Louis-Dreyfus

Dan nakon što je dobila svoj šesti po redu i rekordni Emmy za najbolju glumicu u komediji za "Potpredsjednicu", Julia Louis-Dreyfus saznala je da boluje od raka dojke. Sve je objavila na društvenim mrežama, a otad je često progovarala o kemoterapiji i svim poteškoćama s kojima se susrela. U svom stilu, sa svime se nosila koristeći smisao za humor.

Lady GaGa

U rujnu pjevačica je objavila da odgađa europski dio turneje "Joanne" zbog borbe s fibromialgijom, kronične bolesti koju karakteriziraju snažna bol i umor. O svemu je snimila i kratki dokumentarni film za Netflix, "Gaga: Five Foot Two", u kojem je izjavila kako svoja iskustva s kroničnom boli želi pretočiti u umjetnost.

Chrissy Teigen

Iskrena i simpatična manekenka prije je puno pričala o borbi supruga Johna Legenda i sebe s neplodnošću, a ove se godine otvorila o postporođajnoj depresiji. Nakon što je rodila kćer Lunu mjesecima se osjećala loše, a nije znala kome da se obrati. O svemu je napisala tekst i pozvala žene da otvorenije pričaju o problemima s kojima se suočavaju. Chrissy je uspjela pobijediti depresiju i sad je ponovno trudna.

Lena Dunham

 

You can never say she didn't bring a very specific attitude to her checkups

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on May 31, 2017 at 12:37pm PDT

Glumica, redateljica i scenaristica ove je godine ispričala da se godinama bori s endometriozom, stanjem zbog kojih su mjesečnice vrlo bolne, a žene pate od boli i u drugim dijelovima ciklusa. Zbog komplikacija nakon jedne od operacija, Lena se od boli srušila na Met Gali početkom godine te je prevezena u bolnicu. Lena je na društvenim mrežama podijelila i ožiljke koje ima od operacija, a o endometriozi zatim se počelo pričati i na nekim višim razinama.

star vibes

zdravlje

Selena Gomez

Lady GaGa

Chrissy Teigen

2017

Lena Dunham

pregled

Julia Louis-Dreyfus

pregled 2017

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter