Upoznajte Aylu

'Slovenska Rozga' privukla je pažnju svjetskih medija koji su je uvrstili na popis najseksi žena svijeta, a onda je uslijedila šokantna dijagnoza


Ines Madunić
22.03.2019.14:00
'Slovenska Rozga' privukla je pažnju svjetskih medija koji su je uvrstili na popis najseksi žena svijeta, a onda je uslijedila šokantna dijagnoza
Darko Tomaš/Cropix

sažeto

O slovenskoj pop sceni ne znamo puno, a Ayla je jedna od najvećih zvijezda


Ines Madunić
22.03.2019.14:00

Ako vam je pomalo dosta hrvatske estrade i zvijezda koje gledamo već dobrih 20 i više godina, možda je vrijeme da se okrenete zapadu. Slovensku scenu ne pratimo puno, ali samo zato što je malena ne znači da je slaba.

Jedna od najvećih zvijezda slovenske estrade je Ayla Omladič, koja je na sceni već više od 15 godina.

Rođena je u gradiću Mozirje, a glazbom se bavi odmalena. U glazbenoj školi učila je klavir, a već kao tinejdžerica okupila je svoj prvi bend.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ALYA [Official Site] 🔹 (@alyamusic) on Feb 24, 2019 at 11:32pm PST

Prvi uspjeh ostvarila je 2001. godine kad je na Hit festivalu osvojila drugo mjesto pjesmom "Mr. Pozelenja".

Ayla danas ima 35 godina i dosad je objavila četiri albuma, posljednji prije samo nekoliko dana. U rodnoj Sloveniji dobila je sve moguće nagrade tijekom karijere - pobjeđivala je na festivalima, proglašena je pjevačicom godine i pjevačicom s najviše stila, imala je brojne hitove, albumi su joj dosegli platinaste naklade...

Surađivala je i s hrvatskim glazbenicima. S Nenom Belanom snimila je pjesmu "Misunderstandings" s kojom su 2015. nastupili na nacionalnom natjecanju za pjesmu Eurovizije, a s Massimom Savićem imala je koncert u avionu!

Naime, u Airbusu A320 Croatia Airlinesa 2014. su održali koncert za vrijeme leta, a sve u sklopu kampanje slovenske telekomunikacijske kompanije.

Darko Tomaš/Cropix

U Sloveniji je obožavaju, svojevremeno je njezino ime bilo najtraženije na internetu.

A vole je i mediji iz drugih zemalja. Britanski magazin za muškarce FHM uvrstio ju je na popis 100 najseksi žena svijeta, a dala je intervjue za njemačke medije.

Na vrhuncu slave, prije dvije godine, progovorila je o najtežim danima kroz koje je prolazila daleko od očiju javnosti - dijagnosticiran joj je tumor štitnjače.

"Sjećam se kako smo se mama i ja pogledale kad mi je liječnik rekao dijagnozu. Suze u očima. Nikad neću zaboraviti liječnikove riječi: 'Morate radikalno promijeniti svoj stil života, ovako ne ide dalje...", rekla je.

Radilo se, srećom, o benignom tumoru na štitnjači, koji je otkriven prilično kasno jer je odgađala posjet liječniku.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ALYA [Official Site] 🔹 (@alyamusic) on Nov 18, 2018 at 6:12am PST

"Nešto nije bilo u redu jer sam se dugo osjećala jako loše, ali sam sve to pripisivala stresu zbog posla. No, vrtoglavice su postale tako loše da nisam više mogla izdržati", ispričala je.
Osim tradicionalne, okrenula se i prirodnoj medicini. Redovito prakticira jogu, meditira i promijenila je prehranu uz pomoć nutricionistice.

"Ne mogu vam opisati koliko obitelj znači u tim teškim trenucima. Oni su mi najviše pomogli, ne mogu opisati koliko sam im zahvalna, bez njih i prijatelja ne bih uspjela. Imala sam najgore scenarije u glavi, naravno. Ali, brzo sam odlučila ostati jaka koliko god mogu usprkos svemu, a liječenje sam shvatila vrlo ozbiljno. Unatoč mom poslu, koji je pun stresa, odlučila sam usporiti tempo, smiriti svoj um i naučila sam reći 'ne'. Odlučila sam biti zdrava", rekla je Ayla.

Nakon svega snimila je novi album, a nastavila je i s energičnim koncertima, po kojima je poznata.

pjevačica

Ayla Omladič

slovenska zvijezda

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter