Car je dao dopuštenje

Službeno je: Japanska princeza udaje se za pučanina i odriče se titule


Ines Madunić
04.09.2017.14:35
Službeno je: Japanska princeza udaje se za pučanina i odriče se titule
Reuters

sažeto

Mako se zaljubila u studenta prava, a vjenčanje će biti vjerojatno iduće godine


Ines Madunić
04.09.2017.14:35

Najstarija unuka japanskog cara Akihita (83), princeza Mako (25), i službeno je zaručena za Keija Komura, 25-godišnjeg studenta prava. Objavili su to na konferenciji za medije nakon što su dobili dopuštenje za brak njezina oca. Princeza Mako tako će ostati bez svoje titule te će živjeti kao pučanka nakon udaje za Keija, što je pravilo za sve žene u japanskoj carskoj obitelji.

Reuters

"Još od djetinjstva bila sam svjesna da ću se udajom odreći svoje titule. Radila sam na ispunjenju svojih dužnosti i pomagala caru, ali nisam zanemarivala svoj život. Jako sam sretna što smo dobili dopuštenje za brak od cara", rekla je princeza Mako na konferenciji za medije. Njezin zaručnik izjavio je kako osjeća zahvalnost prema caru i princezinim roditeljima, princu Fumihitu (51) i princezi Kiko (50).

Reuters

"Osjećam iskrenu i snažnu odgovornost jer ću se oženiti princezom, ali princeza Mako uvijek je imala puno razumijevanja i sve dosad bilo je vrlo prirodno. Odsad pa nadalje radit ću sve najbolje za nju i želim da imamo opušteno i mirno kućanstvo", rekao je Kei Komuro, koji je u vezi s Mako pet godina. Par se upoznao na kršćanskom sveučilištu u Tokiju, gdje je Mako studirala umjetnost i kulturu. Rekla je kako se prvo zaljubila u Keiov osmijeh, koji je "sjajio kao sunce".

Profimedia

"Iako mi je još nepojmljivo građenje novog kućanstva, veselim se stvaranju doma s gospodinom Komurom i nadam se da ćemo izgraditi topao i ugodan dom kako bismo podignuli obitelj prepunu osmijeha", rekla je princeza.

kraljevska obitelj

vjenčanje

japan

zaruke

Princeza Mako

car Akihito

Podijeli članak