Veliko ime

Bila je jugoslavenska dječja zvijezda, a pjevala je i najvažnijem rođendanu tadašnje države... Promijenilo je to sudbinu njezine obitelji


Barbara Marinović
13.03.2019.19:30
Bila je jugoslavenska dječja zvijezda, a pjevala je i najvažnijem rođendanu tadašnje države... Promijenilo je to sudbinu njezine obitelji
Foto: Youtube/Instagram

sažeto

Snežana je pjevala Titu i Jovanki kao djevojčica, a maršalu se požalila da u Kraljevu nema glazbene škole. Tata joj je ubrzo dobio prekomandu u Beogradu


Barbara Marinović
13.03.2019.19:30

Prekretnice su joj se u životu događale nekoliko puta. Još kao djevojčica pokazala je izniman talent, a na njemu izgradila i veliku karijeru, no tragedije je nisu zaobišle. Pjevačica Snežana Đurišić veliko je ime narodne glazbe, a uskoro slavi 50 godina karijere. Za srpsko izdanje magazina Glossy ispričala je kako su izgledali njezini počeci. 'Svaki put kada netko naglas izgovori - 50 godina karijere, pomalo se trgnem koliko mi to zvuči nevjerojatno. Odmah potom se zamislim, sve češće duboko, kakvu sam sreću u životu imala u svakom smislu. Sreću u talentu, u bezuvjetnoj podršci roditelja, u spletu okolnosti, sudbini, ako želite, takvih životnih puteva koji su me poveli ka glazbi dok sam bila dijete', rekla je Đurišić.

Dječja zvijezda

Rođena je 1959. godine, a talent pokazuje od malih nogu. Bilo joj je svega devet godina kada je snimila prvi album. 'Od malih nogu, gdje god bih čula glazbu, zastajala sam i plesala. Bilo mi je jedanaest godina kada sam zapjevala pjesmu 'Poljubi me, dragi' na natjecanju skladatelja i postala prava atrakcija jer u to vrijeme nije bilo djece koja su pjevala. Pobijedila sam, iako sam se natjecala s iskusnim i formiranim pjevačima. Tada sam dobila poziv i za Beogradsko proljeće, gdje sam pjevala pjesmu 'Imala sam stotinu momaka', gdje me primijetio Toše Elezović, Titov glazbenik, i pitao Radmilu, koja je brinula o meni, da me već sutradan dovede na proslavu predsjednikovog rođendana', pričala je Đurišić. Bio je to susret koji joj je tada promijenio život.

 
 
 
View this post on Instagram

😁💙 📸 - @dejan_milicevic 💄 - @sladjapink_makeup #snezanadjurisic #savacentar #jubilej #50godinakarijere

A post shared by Snezana Djurisic (@snezanadjurisic_official) on Mar 13, 2019 at 4:43am PDT

Pjevala Titu i Jovanki, a onda se sve promijenilo...

'Proslava se događala u Domu omladine, gdje su doveli Zorana Lekovića i mene. Smjestili su nas do samog Tita. Pamtim još kako sam bila zapanjena Jovankinim izgledom, ali ništa me nije fasciniralo više od ogromne torte na nekoliko katova. Pitao me Tito da li učim u školi, koji sam razred, što ću biti kada narastem. Rekla sam pjevačica, ali i da ne mogu pohađati glazbenu školu jer je nema u Kraljevu, a mom tati, koji radi u vojsci, ne daju prekomandu. Prokomentirao je da ćemo vidjeti nešto i u trenutku se uskomešao', prisjetila se Đurišić. Njen otac bio je ponosan što je pjevala na Titovom rođendanu, a ubrzo je za oca uslijedilo iznenađenje. Dobio je prekomandu, a godinu dana kasnije i stan u Beogradu.

Njezina obitelj je stigla u grad, a ona iskoristila priliku. Kasnije ga je srela na Brijunima 1977., ona je već bila i udata. Sjetio je se te pitao je li završila srednju školu. Završila je, no vrlo brzo nakon toga se i udala. Posvetila se glazbi i obitelji u potpunosti.

Udala se za harmonikaša Slobodana Gvozdenovića čim je napunila 18 godina i to tako što je pobjegla iz roditeljskog doma i u tajnosti to obavila, a proveli su zajedno 36 godina, sve dok nije iznenada preminuo 2013. U braku su dobili kćer Maju i sina Marka, koji puni medijske stupce u Srbiji zbog svog problematičnog ponašanja.

Tito

Snežana Đurišić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter