Na korak do zdravlja

Sreća nakon teške borbe: Autorica najvećih hrvatskih glazbenih hitova pobjeđuje rak, osjeća se puno bolje


Ines Madunić
26.03.2019.13:50
Sreća nakon teške borbe: Autorica najvećih hrvatskih glazbenih hitova pobjeđuje rak, osjeća se puno bolje
Foto: CROPIX

sažeto

Marina Tucaković uspješno se liječi od raka, kažu njezini prijatelji


Ines Madunić
26.03.2019.13:50

Prošle je godine Marina Tucaković dobila najgoru dijagnozu - ima rak dojke. Autorica nekih od najvećih domaćih glazbenih hitova suočila se s teškom bolesti i poduzela sve kako bi se izliječila. Nedavno su njezini bližnji objavili kako je stanje sada puno bolje te da se većina malignih stanica povukla nakon terapija.

Marina je potpuno promijenila prehranu, podvrgnula se kemoterapiji i posebnim tretmanima, ali koristila je i neke alternativne metode liječenja.

Vrlo je pobožna pa kaže da sve duguje Bogu.

"Jedna je njezina bliska prijateljica mjesecima svakodnevno išla u manastir blizu Beograda i molila za nju. I Marina ide tamo, ali rjeđe jer je još fizički slaba. Zahvalna je prijateljici jer ju je uvjerila da ne smije gubiti nadu", kažu izvori bliski autorici.

Marina Tucaković u karijeri dugoj više od 40 godina napisala je brojne hitove, kao što su "Što to bješe ljubav" za Olivera Dragojevića, "Malo mi je jedan život s tobom" i "Svi pjevaju, ja ne čujem" Mate Miše Kovača, "Tri sam ti zime šaptala ime" za Magazin, "Zora je" Nede Ukraden i "Tridesete" za Severinu.

Matija Koković/Cropix

"Moja karijera traje 40 i više godina. Nije mi napamet padalo da ću ovo raditi cijelog života. Studirala sam ekonomiju, imala glupe dječje snove da budem frizerka. Tako je kako je... Postala sam to što sam. Tko uđe na estradu, to je neka vrsta droge, teško je pobjeći od toga", izjavila je.

Kad je prošle godine u javnosti objavila da ima rak, rekla je kako je nije bilo strah, ali i da je znala da je bolesna.

"Nikakav strah nisam osjećala na onkologiji. Bilo je ono - bit će što bude. Izgubila sam dijete, što se gore može dogoditi? Ja sam znala da će se meni to dogoditi. Loše sam se osjećala, nervirala se. Znala sam da sam bolesna, svjesno nisam išla kod doktora. Moj muž i moji sinovi bili su najviše tu. Naravno, i moji prijatelji", rekla je. 

Prije nekoliko godina Marina je doživjela najveću tragediju. Njezin 24-godišnji sin Miloš preminuo je u njihovom domu, a ona ga je pronašla.

Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

"Imao je problema s narkoticima i baš kad se sredio, poslije jedno 4-5 godina, on se samo jedno jutro nije probudio. Ja sam ga našla. Strašno. Ušla sam u njegovu sobu i zatekla to što sam zatekla. Uvijek sam imala strah da će mu se nešto dogoditi... Koliko sam ranije imala strahova... I eto, baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam željela vidjeti rezultate obdukcije. Što mi to znači. Da li je to bilo srce, da li je nešto uzeo... Kakve veze ima. Nije mi bitno. Ne zanima me što su mediji pisali. Uvijek se čovjek pita gdje je pogriješio. Odgovor je jedino to da sam ih ja voljela na način koji nije dobar. Ako je netko bio uz tu djecu, posebno Miloša u tim situacijama, onda sam to bila ja", rekla je.

rak dojke

Marina Tucaković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter