Svi smo patili za Dylanom

Sretan rođendan najseksi bad boyu 90-ih, jednom i jedinom - Lukeu Perryju


Ines Madunić
12.10.2017.10:30
Sretan rođendan najseksi bad boyu 90-ih, jednom i jedinom - Lukeu Perryju
Profimedia

sažeto

Glumac se probio u teen seriji 'Beverly Hills 90210', a danas je zvijezda 'Riverdalea'; želimo mu sretan 51. rođendan


Ines Madunić
12.10.2017.10:30

Bili su tu Steve, Brandon i David, i bili su slatki, ali kad se Dylan pojavio na ekranu, obožavateljice "Beverly Hillsa 90210" zaboravile su na sve druge muškarce u toj seriji. Ultimativni zločesti dečko zavodio je Brendu i Kelly, koje su postale frenemies zbog njega. A svaka tinejdžerica koja je držala do sebe imala je poster Lukea Perryja na svom zidu.

Američki glumac rođen je 12. listopada 1966. godine u državi Ohio, a ubrzo nakon završene srednje škole otišao je u New York tražiti posao kao glumac. Prošao je 215 neuspješnih audicija dok nije dobio angažman u televizijskoj reklami. Nakon nekoliko manjih uloga u dnevnim sapunicama, 1990. Otišao je na audiciju za teen dramu "Beverly Hills 90210". Perry je htio dobiti ulogu Stevea, koja je na kraju otišla Ianu Zieringu, a on je postao Dylan McKay.

Nakon što se proslavio u seriji, dobio je i sporednu ulogu u filmu "Buffy, ubojica vampira" 1992. godine. Nakon što je pet godina glumio Dylana, Perry je htio neke ozbiljnije uloge pa je napustio seriju i prihvatio nekoliko filmskih uloga, da bi se nakon tri godine vratio u West Beverly High School, uglavnom zbog financijskih razloga.

Nakon što je  serija završila sa snimanjem 2000. godine mogli smo ga vidjeti u "Ozu", "Jeremiah" i "Windfallu", a njegov glas čuli smo u "Simpsonima", "Johnnyju Bravu" i "Family Guyju".

"Znam da će me uvijek povezivati s Dylanom McKayom, ali to je u redu. Stvorio sam ga, on je moj", izjavio je Perry, kojeg trenutno možemo gledati u hvaljenoj seriji "Riverdale". I iako je još uvijek zgodan, svi ćemo ga uvijek pamtiti kao Dylana, u levisicama 501, običnoj majici i kožnoj jakni. 

star vibes

serija

Beverly Hills

90-e

Luke Perry

Podijeli članak