Sretan mu rođendan

Stvari koje niste znali o Tomu Hardyju, jednom od najzgodnijih tipova u Hollywoodu


Ines Madunić
15.09.2018.21:00
Stvari koje niste znali o Tomu Hardyju, jednom od najzgodnijih tipova u Hollywoodu
Getty Images

sažeto

Britanac u subotu slavi 41. rođendan, a i mi se pridužujemo čestitarima


Ines Madunić
15.09.2018.21:00

Treba li Tomu Hardyju uopće neki veći uvod? Obožavateljice diljem svijeta znaju da je ovaj britanski glumac prezgodan, ima grpu tetovaža, talentiran je i čini se kao jako dobra osoba. Obožava pse, osjetljiv je na nepravdu, obiteljski je čovjek koji čuva svoju intimu od javnosti i možda je idući James Bond. Usput, u subotu, 15. rujna slavi 41. rođendan pa smo izvukli manje poznate stvari o njemu. I našli neke zgodne gifove. Uživajte.

Kad je imao 21 godinu pobijedio je u modeling natjecanju na britanskoj televiziji. U jutarnjoj emisiji The Big Breakfast saznali smo da pohađa studij glume, obožava Garyja Oldmana, ne voli nogomet i želi sam pisati i režirati kratke filmove.

Probao je biti reper, ali ni ta karijera nije mu baš išla. Imao je menadžera i snimio je demo, no danas i sam priznaje da nije baš bio dobar.

Njegove prve dvije uloge bile su u seriji ''Združena braća'' i filmu ''Pad crnog jastreba''. Radilo se o manjim ulogama, ali mladom glumcu u usponu puno su značile jer je, kaže, naučio raditi pred kamerama. U ''Združenoj braći'' pojavio se u dvije epizode, a u ''Padu crnog jastreba'' bio je rendžer kojeg su ostavili iza sebe. Zbog ''Združene braće'' napustio je dramsku školu u Londonu.

U mladosti je bio pravi zločesti dečko. Iz osnovne je škole izbačen zbog krađe, a zbog lošeg ponašanja izbacili su ga iz dramske škole Richmond.

Sa svojim idolom Garyjem Oldmanom dosad je glumio u četiri filma: ''Dečko, dama, kralj, špijun'', ''Bez zakona'', ''Vitez tame: Povratak'' i ''Dijete 44''.

''On je genije. Gledam ga i želi biti on za svoju generaciju – želim biti toliko kvalitetan. Kad smo prvi put radili zajedno bilo je malo čudno, ali sad sam se već naviknuo'', rekao je Hardy.

U mladosti je imao problem s ovisnošću o alkoholu i drogi. Kad je krenuo s filmskom karijerom, shvatio je da ne može to više kontrolirati i prijavio se na liječenje nakon što je snimio ''Star Trek: Nemesis'' 2002. godine. Otad je trijezan.

Za ulogu britanskog najnasilnijeg zatvorenika Michaela Gordona Petersona u filmu ''Bronson'' dobio je 20 kilograma. Kaže da je po cijele dane jeo pizzu i čokoladu, a pustio je i brkove. Odmah nakon tog filma snimao je ''Warriora'', i za tu ulogu morao je biti savršeno isklesan. Osam tjedana svaki dan je imao dva sata vježbanja muay thaija (borilačka vještina), dva sata jiu jitsua, dva sata boksanja, dva sata vježbanja koreografijei dva sata dizanja utega.

Njegova majka je slikarica, a otac poznati scenarist. S njim je osmislio i realizirao seriju ''Taboo''.  

Obožava tetovaže, a prvu je napravio s 15 godina. Bio je to vilenjak kojeg je stavio na sebe zbog svog irskog podrijetla. Za gotovo svaki film koji je snimio napravio je novu tetovažu, a jedna od posljednjih bila je natpis ''Leo zna sve''. Radilo se o okladi između njega i Leonarda DiCaprija – Hardy je tvrdio da neće dobiti nominaciju za Oscar za ulogu u ''Povratniku'', dok je Leo bio uvjeren da hoće. DiCaprio je bio u pravu i Hardy se držao dogovora pa je napravio tetovažu.

Obožava balet i ne propušta ''Orašara'' svake sezone.

glumac

filmovi

Tom Hardy

Gary Oldman

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter