Prijateljstvo koje je je preraslo u suradnju

'Suradnja s Bralićem nam je najdraža, napravili smo jako dobru pjesmu'


Mirjana Filipović
29.06.2017.12:40
'Suradnja s Bralićem nam je najdraža, napravili smo jako dobru pjesmu'
Pr fotografija

sažeto

Tomislav Bralić i bend Rockatansky prijatelji su dugi niz godina, a sada su se zajedno odlučili upustiti i u glazbene vode


Mirjana Filipović
29.06.2017.12:40

Dugogodišnje prijateljstvo jakih zadarskih glazbenih snaga urodilo je odličnom suradnjom u pjesmi 'Otvorena vrata'. Radi se o bendu Rockatansky koji je u svojoj najnovijoj pjesmi ugostio Tomislava Bralića, čijim su snažnim vokalom dali poseban pečat ovom singlu.

Režiju spota potpisuje Igor Goić, a jedan dio spota snimljen je u drugoj zadarskoj Sv. Stošiji predromaničkoj građevini iz 9. stoljeća neobičnog oblika i bez krova. Glazbu i tekst pjesme 'Otvorena vrata' potpisuje Vedran Gavrić, a za aranžman i produkciju zaslužan je Igor Ivanović. Kako je do suradnje došlo, ispričali su nam dečki iz grupe Rockatansky u kratkom intervjuu.

Kako je došlo do suradnje s Tomislavom Bralićem i kako je proteklo snimanje pjesme?

Sa Tomislavom smo prijatelji puno godina i tek sad smo naišli na pjesmu u kojoj smo mogli ostvarit ovu nama jako dragu  suradnju. Snimalo se čitavih 2 mjeseca, jedan dio u Zagrebu kod Igora Ivanovića, a drugi u Zadru. Bilo nam je tesko uskladiti termine jer Tomislav je stalno na nastupima diljem Hrvatske a s druge strane i Rockatansky svira dosta po Dalmaciji.

Dosad ste surađivali s brojnim domaćim autorima. S kim vam je bilo najdraže surađivati i zašto?

Da, surađivali smo s mnogima, a izdvojili bi suradnju s klapom Munita, Marinom Tomašević a i dragom nam legendom Vinkom Cocom. Ova nam je suradnja sa Tomislavom ipak  najdraža jer mislimo da smo napravili stvarno jako dobru pjesmu.

Što se sve promijenilo u bendu Rockatansky otkad ste nastali do danas?

Rockatansky je već dugo godina prisutan prvenstveno kao odličan band za zabavu, fešte, evente i razne manifestacije, a promjenilo se to da želimo u budućnosti više djelovati autorski kroz pjesme.

Tijekom karijere ste imali nekoliko zapaženih nastupa. Koji vam je ostao u najboljem sjećanju i zašto?

Istaknuli bi nastup na Šibenskoj šansoni s pjesmom 'Tu soltanto tu', zatim nastup na Zadarfestu 2010. i 2. nagrada stručnog žirija sa pjesmom 'Otkako te volim'.

Kakav vam je plan za bližu budućnost? Što publika može očekivati od benda?

Trenutno se nalazimo u studiju i već pripremamo novu pjesmu, a u vrlo skoroj budućnosti pripremamo sa svojim novim timom niz odličnih singlova.

Što članovi benda rade u slobodno vrijeme?

Članovi benda su jako angažirani na novom materijalu tako da će ovo ljeto provesti radno, još nas očekuje puno svirki a slobodno vrijeme provodit će uglavnom na prelijepim zadarskim plažama.

music beats

Rockatansky

Tomislav Bralić

Podijeli članak