Čudovište dječjeg lica

Sve o inače seksi glumcu koji glumi strašnog klauna u 'Onom'


Ines Madunić
11.09.2017.10:25
Sve o inače seksi glumcu koji glumi strašnog klauna u 'Onom'
Profimedia

sažeto

Mladi Bill Skarsgård dolazi iz vrlo talentirane skandinavske glumačke obitelji


Ines Madunić
11.09.2017.10:25

Ako već niste pogledali remake kultnog "Onog" prema knjizi Stephena Kinga, morali ste nabasati barem na trailer ili fotografije jezivog klauna. Oni koji su gledali originalnu mini seriju devedesetih već imaju traume od nasmiješenog bijelog lica, ali vrijeme je da i nove generacije saznaju što je strah od klauna - i kanalizacijskih otvora.

Film u režiji Andrésa Muschiettija u prvih nekoliko dana prikazivanja samo u Americi je probio rekord zarade sa 117,2 milijuna dolara. To je druga najviša početna zarada bilo kojeg filma označenog "R", što u SAD-u znači da nije za mlađe od 17 godina.

A u hororu glavnu ulogu klauna Pennywisea igra Bill Skarsgård (27), inače mlađi brat popularnog Alexandera (41).

Profimedia

Šveđani inače nisu jedini glumci u obitelji. Njihov otac Stellan (66) također je poznat u Hollywoodu, a možda ga se sjećate iz "Dobrog Willa Huntinga", "Avengersa" ili "Pirata s Kariba". Bill i Alexander imaju i dva brata glumca, Gustafa (36) i Valtera (21), a sestra Eija (25) je uspješna manekenka.

Profimedia

Slatki Bill inače nije bio prvi izbor za ulogu Pennywisea. Producenti su htjeli Willa Poultera (24), a razmatrali su i glumicu Tildu Swinton (56), no izbor je ipak pao na Billa.

"Osjećao sam se izolirano i usamljeno na snimanju. Bio sam jedini odrasli glumac i nisam se imao s kime družiti", rekao je Bill, koji se za ulogu pripremao tako što je gledao dokumentarce o originalnom "Onom" te samu mini seriju.

"Prije te knjige, a pogotovo serije, nije postojao masovni strah od klauna. 'Ono' je stvarno promijenilo način na koji ljudi doživljavaju klaune. Imao sam prijatelja koji se stravično bojao klauna, dobio bi napadaje panike čim bismo pričali o tome. Svakako, ovaj film neće pomoći sirotim profesionalnim klaunima koji pokušavaju zabaviti djecu", rekao je Bill.

Ako vas zanima kako Skandinavac izgleda bez jezive maske, pokušajte s filmom "Atomska plavuša" ili nadnaravnu seriju "Hemlock Glove". Imao je i manju uloge u trećem nastavku franšize "Različita", a uskoro ćemo ga gledati u "Castle Rocku", još jednoj adaptaciji Stephena Kinga.

star vibes

film

glumac

horor

Ono

Alexander Skarsgard

Stephen King

Bill Skarsgard

Podijeli članak