VIDEO INTERVJU: The Strange

Svjetsko, a (dijelom) naše: 'Naš novi album nije politički, ali ipak govori o glupostima koje svakodnevno moramo slušati'


100posto
07.12.2018.10:00
Svjetsko, a (dijelom) naše: 'Naš novi album nije politički, ali ipak govori o glupostima koje svakodnevno moramo slušati'

sažeto

Što o svom projektu kažu Dalibor Pavičić i Chris Eckman ususret velikom koncertu u Tvornici kulture 13. prosinca


100posto
07.12.2018.10:00

Prva suradnja dogodila se još na albumu Bambi Molestersa, "Sonic Bullets: 13 From The Hip", kad se Chris Eckman iz The Walkaboutsa pridružio bendu na pjesmi "Ice and Pinewood Trees". Bilo je to davne 2001. godine, a onda je ekipa osnovala The Strange.

Ove su jeseni, nakon 13 godina, konačno objavili drugi album, "Echo Chamber", koji je dobio mahom pozitivne kritike, a čini se da ih voli i publika - možete ih čuti na svim boljim radijskim postajama pa će koncertna promocija 13. prosinca u Tvornici kulture biti prava surf rock fešta.

U video intervjuu s Daliborom Pavičićem i Chrisom Eckmanom glazbenom kritičaru Aleksandru Dragašu otkrili su kako je izgledala njihova prva suradnja, kako se ovaj album razlikuje od prvog.

"Nikad nisam bio najbolji glazbenik u tehničkom smislu, ali u glazbi mi je najvažnija emocionalna komponenta. U ovom projektu sve se poklopilo", rekao je Chris Eckman, dodajući kako je s Pavičićem ravnopravno sudjelovao u pisanju stihova i glazbe na novom albumu.

"Pjesme nisu eksplicitno političke, ali imaju izraženiji politički stav nego one na prvom albumu, koji je puno romantičniji. Nove stvari održavaju odjek vremena u kojem živimo, kakofoniju gluposti kojoj smo izloženi", kaže Eckman.

Pavičić ističe kako njihova glazba zvuči bezvremenski i kao da je snimljena u Seatlleu ili negdje izvan Hrvatske zato što su svi uključeni u projekt ljudi koji ne vole granice ni u kojem dijelu života.

"Volim taj faktor bezvremenosti u glazbi. Kad slušate naš prvi album ne možete pogoditi koje je godine snimljen. Nadam se da je i novi album takav, da može izdržati test vremena te biti relevantan za 10 ili 20 godina", rekao je Pavičić.

koncert

glazba

Scena intervju

The Strange

newsletter

Prijavite se na Newsletter