Karabatić je posebna priča

Svjetsko prvenstvo prepuno je zgodnih rukometaša, ali privatni život drže za sebe i teško im je naći neki skandal. Norvežani su nas zato šokirali


Ines Madunić
22.01.2019.08:00
Svjetsko prvenstvo prepuno je zgodnih rukometaša, ali privatni život drže za sebe i teško im je naći neki skandal. Norvežani su nas zato šokirali
Profimedia

sažeto

Donosimo priče o rukometašima iza kulisa Svjetskog prvenstva


Ines Madunić
22.01.2019.08:00

Dok je Ivano Balić još bio hrvatski reprezentativac, njegovo sukobljavanje s Nikolom Karabatićem na terenu postalo je legendarno. Dva najbolja igrača u svojoj reprezentaciji uvijek su se interno natjecali tko će biti bolji. A i obojica su uvijek bili na popisu najzgodnijih rukometaša.

Karabatića, podrijetlom iz Srbije, upoznali smo nešto bolje upravo zato što su utakmice s Francuskom uvijek bile opasne za naše Kauboje, ali imali smo u jednom trenutku i drugi razlog. Nikola je kratko vrijeme bio u vezi s Blankom Vlašić. Bilo je to 2010. godine i sportski je svijet bio oduševljen vezom tadašnjih prvaka. No, nije dugo potrajalo, navodno zbog udaljenosti. Bili su skupa manje od pola godine i onda svatko svojim putem.

Osim što voli pozirati gol, Nikola, čini se, voli i kladionice. Zbog toga je dobio dva mjeseca zatvora uvjetno i morao platiti 10.000 eura. Naime, s bratom Lukom sudjelovao je u jednom od najvećih skandala u francuskom rukometu. Braća su 2012. godine igrali i navodno dogovarali namještanje utakmice njihovog kluba Montpellier i Cesson-Rennesa. Koeficijent na njihov poraz bio je 45 posto, a kasnije se saznalo da su se mnogi igrači, ali i njihove djevojke i obitelj, kladili na taj rezultat.

Što se tiče ljubavi, Karabatić je u dugogodišnjoj vezi s gimnastičarkom Géraldine Pillet s kojom ima sina Aleka i kćer Noru. Upoznali su se godinu nakon njegove veze s Blankom, i to tako što je njezina prijateljica bila djevojka njegova suigrača.

Zanimljive priče o ljubavi kriju se i među našim rukometašima.

Domagoj Duvnjak često je na listama najzgodnijih, ali i najboljih rukometaša, a još od srednje škole u vezi je s Lucijom Žulj. Oboje iz Đakova, jedno su vrijeme živjeli u Zagrebu, gdje je ona studirala socijalni rad, a sada su u Njemačkoj, gdje Domagoj igra za klub THW Kiel.

 
 
 
View this post on Instagram

#myangel #lipamoja #chillen #freeday

A post shared by Domagoj Duvnjak (@domagojduvnjak88) on Jun 25, 2017 at 8:53am PDT

Njegova sestra Iva svojedobno je i sama igrala rukomet, ali se kasnije odlučila upisati Učiteljsku akademiju u Zagrebu. A preko brata upoznala je Marka Kopljara, još jednog Slavonca u reprezentaciji. Zaljubili su se i danas žive u Berlinu, gdje Kopljar igra za Füchse Berlin.

No, nekih velikih skandala nismo imali. Ivano Balić odavno se razveo i opet zaljubio, nikakve drame tu nije bilo.

Zato je norveška reprezentacija bila u teškoj drami prošle godine. Naime, u sred Europskoj prvenstva prošle godine najbolja rukometašica Nora Mork na konferenciji za medije optužila je ne samo cijelu mušku reprezentaciju, nego i rukometni savez da međusobno dijele njezine intimne fotografije koje je netko skinuo s njezinog ukradenog mobitela. Fotografije su tada procurile i u medije.

Svi su ostali u šoku, a Mork je izjavila kako je razočarana jer su je kolege maltretirali, a nitko nije reagirao.

"Ne znam želim li biti dio kolektiva koji više štiti kolege koji su počinili seksualno uznemiravanje nego mene. Nitko nije odgovarao za to već predugo. Razmišljam o svojoj budućnosti u reprezentaciji", rekla je Mork.

Nitko joj se nije ispričao još dugo nakon toga, a neki pokušaji zatim su odrađeni. Ispričali su joj se i kolege iz muške repke predvođeni kapetanom Bjarteom Myrholom, ali su i konstatirali da njezine optužbe nisu istinite.

"Važno mi je da joj damo do znanja da je cijeli tim na njezinoj strani i podržavamo je. Nismo dijelili te fotografije i nismo joj se smijali. Mi smo joj i rekli da su se fotografije pojavile. Nismo mislili da će ići u medije s time", rekao je Myrhol. Nitko od nijh nije dobio kaznu, a nije se ni išlo u dokazivanje nečije krivnje dok je Mork nastavila igrati za reprezenataciju. 

Svjetsko prvenstvo

Norveška

Domagoj Duvnjak

Nikola Karabatić

Ivano Balic

Marko Kopljar

rukometaši

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter