Ikona o samopouzdanju

'Svog jedinog Oscara držala sam skrivenog na tavanu jer sam mislila da su mi ga dali iz sažaljenja'


Ines Madunić
11.09.2017.19:00
'Svog jedinog Oscara držala sam skrivenog na tavanu jer sam mislila da su mi ga dali iz sažaljenja'
Profimedia

sažeto

Jedna je od najvećih zvijezda Hollywooda, ali ni ona nije bila pošteđena nesigurnosti


Ines Madunić
11.09.2017.19:00

U showbizu je od svoje osme godine, ali ni s pune 82 godine ne prestaje raditi. Holivudska legenda Julie Andrews kaže da ne zna sjediti mirno i uvijek ima potrebu nešto raditi, a ako nema posla s glumom ili režiranjem, uređuje svoj vrt, piše ili se druži s unucima, kojih ima deset, te troje praunuka.

No, iako je glumila u toliko danas kultnih filmova, i ona je nekad bila nesigurna u sebe te je sumnjala u svoja postignuća.

Getty Images

"Oscar koji sam dobila za 'Mary Poppins' godinama sam držala skrivenog na tavanu. Osjećala sam da ga nisam zaslužila. Mislila sam da su mi ga dali samo zato što nisam dobila ulogu u filmskoj verziji 'My Fair Lady', ulogu koju sam imala na Broadwayu", rekla je iskreno Julie. To je ujedno i njezin prvi Oscar kojeg je dobila 1964. godine. Još je dva puta bila nominirana, 1966. godine za "Moje pjesme, moji snovi" te 1983. za film "Victor/Victoria".

"Danas stoji na polici u mom uredu, tako da ga svi vide", rekla je Andrews o svom zlatnom kipiću.

Glumica je imala uspješnu karijeru na Broadwayu, a jedna od njezinih najpoznatijih uloga je u mjuziklu "My Fair Lady", u kojem je igrala od 1956. godine. Kad se planiralo snimiti istoimeni film 1964. godine, favoritkinja je bila upravo Andrews za naslovnu ulogu Elize Doolittle, no uloga je ipak otišla Audrey Hepburn.

Getty Images

Iste godine Andrews je igrala u "Mary Poppins" i uzela je Oscar, a Hepburn nije bila ni nominirana.

Hollywood

Oscar

Audrey Hepburn

samopouzdanje

Julie Andrews

Podijeli članak