Nominirana za Zlatni studio

'Svom liku Aleksi zavidim na slobodi i hrabrosti, a u mom poslu je najvažniji kontinuitet i trajanje na sceni'


100posto
15.01.2019.11:30
'Svom liku Aleksi zavidim na slobodi i hrabrosti, a u mom poslu je najvažniji kontinuitet i trajanje na sceni'
Neja Markičević/Cropix

sažeto

Tihana Lazović jedna je od najcjenjenijih mladih glumica, a za ulogu u filmu "Aleksi" dobila je pohvale publike i kritike


100posto
15.01.2019.11:30

Kada je premijerno prikazan na otvorenju ovogodišnjeg Pula Film Festivala, publika i kritičari su za film "Aleksi" rekli - konačno ratom neopterećen film. Bilo je to veliko priznanje za redateljski debi redateljice i scenaristice Barbare Vekarić koju je baš "Aleksi" gurnula u prvi plan, svojevrsnu A ligu hrvatske filmske produkcije.

Iako u Puli ove godine nisu dobili nijednu Zlatnu Arenu, priznanje im je visoka ocjena publike koja je "Aleksi" svrstala na vrlo dobro četvrto mjesto na svojoj rang-listi najboljih filmova, kako zbog intrigantne i simpatične priče tako i zbog redateljskog umijeća.

Promo

Osim priče i režije, mnogi su pohvalili i izbor 28-godišnje zvijezde Tihane Lazović za naslovnu ulogu, hvaleći njezino glumačko znanje. Tako smatra i stručni žiri koji je Tihanu nominirao za medijsku nagradu Zlatni Studio u kategoriji najbolje filmske glumice.

"Ona je glumica koju se jednako može zamisliti da glumi i Antigonu i Laru Croft. Odrješita i autoritativna, Lazović u 'Aleksi' glumi neočekivano nesiguran lik, djevojku iza čijeg se slobodnog garda i promiskuitetnog životnog stila skriva duboka nesigurnost. To ravnovjesje izvanjske snage i unutarnje krhkosti mogla bi iznijeti rijetko koja glumica osim Lazović", opisali su svoju odluku članovi žirija.

Tihana Lazović, koju mnogi smatraju i jednom od najperspektivnijih mladih glumica hrvatskoga glumišta, kaže kako ju je nominacija pozitivno iznenadila. U filmu tumači djevojku svojih godina koja nakon završetka studija ne uspijeva pronaći posao. Besparica i besperspektivnost tjeraju je na povratak u roditeljski dom, a kako bi začinila učmalost života s roditeljima, upušta se u avanture s više muškaraca: američkim fotografom, lokalnim glazbenikom i starim, šarmantnim i bogatim slovenskim plejbojem.

Promo

"Aleksi je mlada dama koja se bliži tridesetoj i u potpunom je neredu. Ujedno je u potrazi za sobom i smislom. Naravno da se mogu poistovjetiti s Aleksi, čak joj i zavidim na slobodi i hrabrosti. Mislim da se mi u kasnim dvadesetima možemo naći u Aleksi i zato mi je ovaj film drag i važan", rekla je glumica za Jutarnji list. Nagrade je, kažu, nimalo ne opterećuju.

"Nagrade su važne, ali i prolazne. U ovom poslu važan je kontinuitet, treba izdržati, trajati na sceni. Iza mene je bila radna godina s mnogo lijepih projekata", zaključila je Lazović na kraju.

hrvatski film

domaći film

Tihana Lazović

Zlatni studio

Aleksi

newsletter

Prijavite se na Newsletter