Oni rasturaju Emmyje

Tina Fey i Letterman imaju najviše nominacija, a Julia Louis-Dreyfuss ruši rekorde s pobjedama


Ines Madunić
16.09.2018.12:00
Tina Fey i Letterman imaju najviše nominacija, a Julia Louis-Dreyfuss ruši rekorde s pobjedama
Profimedia

sažeto

Tina ima čak 44 nominacije dok je Julia Louis-Dreyfus ušla u Dvoranu slavnih Emmyja


Ines Madunić
16.09.2018.12:00

U ponedjeljak se u Los Angelesu dodjeljuju nagrade Emmy za najbolja ostvarenja na televiziji. Ako je u Americi nešto važno, to je televizija – jedna od najvećih mašinerija na svijetu koja je stvorila genijalna ostvarenja u kojima ne uživaju samo Amerikanci. Emmyji se ove godine  dodjeljuju po 70. put, a evo nekih svestranih i jako talentiranih ljudi koji su pokorili te nagrade kroz svoje dugogodišnje karijere i skupili minimalno 20 nominacija. 

Tina Fey - 44 nominacije i 9 pobjeda

Od njezine prve nominacije za ''Saturday Night Live'' prošlo je 17 godina, a genijalna Tina otad je postala jedna od najuspješnijih televizijskih osobnosti ikad. Scenaristica, producentica, redateljica, glumica i komičarka ima čak 44 nominacije za Emmy, osvojila ih je devet, a ove godine ima još dvije – za ''Saturday Night Live'' i ''The Unbreakable Kimmy Schmidt''.

Heidi Klum - 22 nominacije i 1 pobjeda

Ne treba vas iznenaditi manekenka na ovoj listi – ''Project Runway'' jedna je od najuspješnijih emisija na američkoj televiziji i Heidi je za nju dobila 22 nominacije. Jedini kipić dobila je 2013. godine, a i u ponedjeljak ona i Tim Gunn na listi su nominiranih za najbolje voditelje reality showa.  

Seth Meyers - 20 nominacija i 1 pobjeda

Komičar, scenarist i glumac Seth Meyers ove godine ima dvije nominacije – za svoj show i za vođenje Zlatnih globusa, a dosad je za svoj rad na ''Late Night With Seth Meyers'' dobio 20 nominacija. Jedan Emmy osvojio je 2011., za pisanje monologa Justina Timberlakea u ''Saturday Night Liveu''.

Larry David - 25 nominacija i 2 pobjede

Legendarni  Larry David u svojoj 37-godišnjoj karijeri skupio je 25 nominacija, ali i samo dva Emmyja. Oba su iz 1993. za ''Seinfelda'', a 2018. ima još dvije nominacije: za produkciju i glumu u svom projektu ''Bez oduševljenja, molim''.

Stephen Colbert - 32 nominacije i 9 pobjeda

Komičar i domaćin ''Late Showa'' ima nevjerojatne 32 nominacije i devet pobjeda. Zadnji put kipiće je dobio 2014. za svoj show ''The Colbert Report''. Prošle godine bio je voditelj dodjele Emmyja, a ovaj put smijješi mu se još jedna pobjeda za njegov show.

Seth MacFarlane - 20 nominacija i 3 pobjede

Svestrani MacFarlane kroz godine rada kao glumac, scenarist i producent skupio je 20 nominacija. Najpoznatiji i najuspješniji je bio s animiranom serijom ''Family Guy'', a za tu je seriju i dobio tri Emmyja: dva puta za posudbu glasa (MacFarlane daje glas Peteru, Stewieu, Brianu i Glennu) i jednom za pisanje uvodne pjesme.

Cloris Leachman - 22 nominacije i 8 pobjeda

Legendarna glumica na malim je ekranima od 1947. godine, a 92-godišnjakinja još je aktivna i glumi. Za Emmy je nominirana 22 puta, a osvojila ih je osam, posljednji put 2006. za gostujuću ulogu u ''Malcolmu u sredini''. Cloris je ušla u Emmy Dvoranu slavnih, a ona i Julia Louis-Dreyfuss jedine su glumice koje su osvojile osam kipića za glumu u povijesti.  

Julia Louis-Dreyfus - 24 nominacije i 11 pobjeda

Julia ima dobar omjer nominacija i pobjeda – nominirana je 24 puta, a ima 11 Emmyja. Prvi put nominaciju je dobila 1986., a prvi je kipić dobila 1996. za ''Seinfelda''. Posljednji Emmy došao je prošle godine, kad ga je dobila za glavnu ulogu u humorističnoj seriji ''Potpredsjednica''. Njezinih osam Emmyja je za glumu, dok je tri dobila za produkciju.

Betty White - 21 nominacija i 5 pobjeda

Omiljena umirovljenica Hollywooda, Betty White iza sebe ima impresivnu karijeru na filmu i televizijii, s 21 nominacijom i pet pobjeda na Emmyjima. Najviše ih je dobila za ''Zlatne djevojke'', ali i za ''Saturday Night Live''. Betty je isto članica Dvorane slavnih.

David Letterman - 50 nominacija i 5 pobjeda

Komičar i voditelj David Lettterman ipak je nenadmašan – ima čak 50 nominacija za svoj rad na televiziji. Osvojio ih je pet, sve za svoj ''Late Night with David Letterman''.

Emmy

televizija

Emmy nominacije

Heidi Klum

Julia Louis-Dreyfus

Nagrade Emmy

Betty White

Tina Fey

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter