Iza kulisa legendarnog 'Frasiera'

Tko je odustao od seksa, a tko nakon godina nagađanja priznao da je gay?


Mirjana Filipović
05.10.2017.14:20
Tko je odustao od seksa, a tko nakon godina nagađanja priznao da je gay?
Profimedia

sažeto

Kelsey Grammer u početku uopće nije bio za snimanje ove humoristične serije, no nakon pomnog razmišljanja, ipak se predomislio


Mirjana Filipović
05.10.2017.14:20

Seriju 'Frasier', koja se prikazivala od 1993. do 2004. godine, pamtimo po sjajnom humoru. Osmišljena je kao tzv. spin-off serije 'Kafić Uzdravlje', a postala je jedan od najuspješnijih sitcoma u televizijskoj povijesti. Kelsey Grammer, koji je i utjelovio dr. Frasiera, po epizodi je zarađivao čak 1,6 milijuna dolara, a osim njega, glavne uloge su ostvarili i David Hyde Pierce, John Mahoney, Jane Leeves i Peri Gilpin.

A iako je na van sve izgledalo savršeno, neki od ovih spomenutih glumaca pokušali su sakriti svoje tajne, no skandali povezani s njihovima životima, ipak su uspjeli procuriti u javnost.

Za početak, spin-off se umalo nije ni počeo snimati jer sam Kelsey nije bio zainteresiran za cijeli projekt.

- Smatrao sam kako Frasier treba umrijeti s 'Kafićom Uzdavlje' - priznao je sam glumac.

Srećom, na kraju se predomislio. Ipak, pored slave i uspjeha u karijeri, privatno se borio s drogom i alkoholom. Sve je započelo nakon ubojstva njegovog oca i sestre, a dvojica njegove braće preminula su u bizarnom incidentu kada je jednog od njih napao morski pas, a drugi ga je pokušao spasiti.

Zbog ovisnosti o opijatima Kelsey je 1988. u zatvoru proveo 30 dana nakon čega se prijavio i na liječenje. Dok je on bio na rehabilitaciji, pauziralo se sa snimanjem serije.

Glumac je imao i poprilično turbulentan privatni život. Ženio se četiri puta i otac je sedmero djece.

David Hyde Pierce (58), koji je glumio Frasierovog neurotičnog brata Nilesa, godinama je skrivao da je homoseksualac. Svoju orijentaciju priznao je 2007. godine na dodjeli Emmyja. Od 2008. godine u braku je s Brianom Hargroveom.

Reuters

John Mahoney (77), u seriji Frasierov i Nilesov otac, u intervjuu iz 2008. godine priznao je da se osamdesetih borio s karcionomom debelog crijeva.

Reuters

Jane Leeves (56), koju gledatelji pamte kao Martinovu fizioterapeutkinju, s 35 godina u intervjuima je pričala da živi kao redovnica i seks uopće ne prakticira. Kako je u to vrijeme bila uvjerena da neće upoznati pravog, razmatrala je i mogućnost posvajanja djece. No 1996. udala se za Marshalla Cobena i danas je majka dvoje djece.

Reuters

Peri Gilpin (56) nije bila prvi izbor za ulogu Roz Doyle, producenticu Frasierovog radijskog showa koja tijekom vremena postane bliska prijateljica cijele obitelji. Ulogu je trebala dobiti Lisa Kudrow, koja se godinu kasnije proslavila kao Phoebe u 'Prijateljima', no dobila je otkaz nakon samo jedne snimljene epizode.

Reuters

I Dan Butler, to jest Bob Bulldog Briscoe - hvalisavi radijski voditelj, skrivao je svoju tajnu. Kao i David Hyde, i on je gay. U braku je s producentom Richardom Waterhouseom. 

Reuters

Frasier

John Mahoney

David Hyde Pierce

Jane Leeves

Peri Gilpin

Dan Butler

Podijeli članak