I danas pjeva

Tko se sjeća prelijepe Toni Braxton na čije smo hitove plakali i plesali 90-ih?


Ines Madunić
06.11.2017.13:20
Tko se sjeća prelijepe Toni Braxton na čije smo hitove plakali i plesali 90-ih?
Getty Images

sažeto

Njezin najveći hit bio je 'Unbreak My Heart', a dosad je osvojila sedam Grammyja


Ines Madunić
06.11.2017.13:20

Pjevačice Toni Braxton (50) najviše se sjećamo po hitu "Unbreak My Heart" iz 1996. godine, a neki su možda plesali i na "He Wasn't Man Enough" iz 2000. godine. A iako kod nas više nije tako poznata, u Americi je još uvijek vrlo uspješna.

Toni je prvi album objavila 1993. godine, a on joj je donio tri Grammyja. Najveći hit "Unbreak My Heart", koji je posvetila svom dečku koji je poginuo, objavljen je 1996. na albumu "Secrets", za koji je osvojila dva Grammyja.

Treći album "The Heat" došao je s pjesmom "He Wasn't Man Enough", za koju je također osvojila Grammy, a objavila je još tri albuma 2002., 2005. i 2010. godine. S dugogodišnjim suradnikom Babyfaceom 2014. objavila je album "Love, Marriage & Divorce", za koji su također dobili Grammy.

Kroz svoju karijeru prodala je 67 milijuna albuma i jedna je od najuspješnijih r'n'b pjevačica, a imala je i obiteljski reality shiow, "Braxton Family Values".

Ljubitelji mode Toni se sjećaju po njezinim hrabrim outfitima, posebno po bijeloj haljini Richarda Tylera koju je nosila na Grammyjima 2001. godine.

Getty Images

Braxton je imala problema sa zdravljem, prvenstveno s autoimunom bolesti lupus, od koje boluje i Lady GaGa.

Što se tiče ljubavnog života, bila je u braku s glazbenikom Kerijem Lewisom od 2001. do 2009. godine te imaju dvoje djece, sinove Denima Colea i Diezela Kyja. Mlađi Diezel Ky boluje od autizma i Toni je aktivna u organizacijama koje pomažu obitelji koje se suočavaju s tom bolesti.

 

50.

A post shared by Toni Braxton (@tonibraxton) on Oct 7, 2017 at 2:14pm PDT

A obožavatelje Toni Braxton razveselit će vijest da je u rujnu ove godine objavila novi singl "Deadwood" koji najavljuje njezin album "Sex & Cigarettes", koji bi trebao biti objavljen iduće godine.

music beats

pjevačica

r'n'b

Toni Braxton

Podijeli članak