Za umrijet od smijeha

Top deset najzabavnijih filmskih scena koje uopće nisu bile planirane


Mirjana Filipović
09.09.2017.10:15
Top deset najzabavnijih filmskih scena koje uopće nisu bile planirane
Profimedia

sažeto

Neke od ovih scena mogli bismo gledati i po nekoliko puta


Mirjana Filipović
09.09.2017.10:15

I dok smo uvjereni da je svaki od filmskih kadrova pomno osmišljen, ponekad sasvim neplanirane stvari ispadnu puno bolje od onih planiranih. A nije tako bilo na snimanju samo jednog od omiljenih filmskih uradaka, nego više njih gdje su spontane scene ostale zauvijek zabilježene, a scenarij je zbog njih promijenjen.

Pa evo gdje je došlo do takvih situacija.

'Zgodna žena'

Jedna od kultnih i teško zaboravljivih scena zasigurno je ona iz filma 'Zgodna žena' kada Richard Gere Juliji Roberts pokazuje kutiju za nakit. Kad Richard iznenada zatvori kutiju kako bi se našalio, Julia se preplaši, a u istom trenutku prasne u smijeh. Scena je svima djelovala toliko slatko da su je odlučili ostaviti u filmu.

Junfer u četrdesetoj

Steve Carell utjelovio je muškarca u četrdesetima koji zapravo nikad nije odrastao, ali je svojim životom poprilično zadovoljan. No sve do trenutka dok njegovi prijatelji ne otkriju da nikad nije spavao sa ženom. I tu počinje ova velika avantura s hrpom komičnih situacija. Naime, scena u kojoj Steve depilira prsa potpuno je iskrena, a svaka njegova psovka reakcija je na bol koju je pretrpio.

Glup i gluplji

Scena u kojoj Jim Carrey i Jeff Daniels pokupe autostopera i izlude ga glupiranjem, potpuno je spontana.

Djeveruše

Scena u zrakoplovu u kojoj Melissa McCarthy agresivno koketira s Benom Falconeom, potpuna je improvizacija od strane glumice. Naime, Falcone koji je utjelovio Johna, njezin je suprug u stvarnom životu pa se malo odlučila našaliti s njim.

Istjerivači duhova

Trideset godina nakon što je originalni film osvojio svijet, istjerivači duhova prošle su se godine vratili na velika platna. A scena Chrisa Hemswortha u kojoj je na intervjuu za razgovor recepcionista potpuno je izmišljena na licu mjesta. Naime, iako nosi naočale na nosu, one su bez stakla. Stakla je maknuo zbog refleksije od kamere, no tijekom snimanja slučajno je dotaknuo nos kroz tu prazninu, pa ga je kolegica McCarthy u šali pitala zašto nosi naočale bez stakla. On se snašao i rekao kako su bila poprilično prljava. I tako je nastala spomenuta scena.

Annie Hall

U scenariju je bilo napisano nešto potpuno drugačije, no zbog alergijske reakcije Woodyja Allena nastala je najpoznatija scena kihanja ikad. Svi su zaključili da je sasvim u redu da taj spontani trenutak ostane zabilježen na filmu.

Prelomilo se u četrdesetima

Scena Paula Rudda u kojoj je ispustio 'vjetar' nije bila u planu, ali ekipa je na kraju zaključila da je prikladna za lik koji je glumio pa je tako ostalo. Njegova kolegica Leslie Mann nimalo nije bila oduševljena ovakvim razvojem događaja.

Zalomilo se

Razgovor Setha Rogena i Paula Rudda u automobilu potpuna je improvizacija. Judd Apatow, redatelj i scenarist filma, imao je potpuno povjerenje u spomenutu dvojicu pa im je dopustio da se poigraju sa svojom kreativnom stranom.

Dobri Will Hunting

Kako bi zadobio povjerenje Willa Huntinga, kojeg je glumio Matt Damon, Robin Williams, to jest psiholog Sean McGuire, odluči mu ispričati neki detalj iz svog privatnog života, pa tako usput spomene da je njegova žena imala naviku ispuštati 'vjetrove' u krevetu. Priča je naravno bila izmišljena, ali scena je snimljena u jednom pokušaju i tako je ostalo zauvijek. Smijeh Matta Damona sasvim je iskrena reakcija.

'Zoolander'

Nakon što se David Duchovny zapričao o mitu i korupciji u svijetu modela, Ben Stiller zaboravio je svoj tekst pa je opet pitao 'Why male models', na što mu je Duchovny ne vjerujući u svom stilu odvratio 'Are You Serious'. No njihova zezancija postala je dio filma. 

star vibes

film

scene

Podijeli članak