Bio je mlad, karizmatičan, beskrajno talentiran!

Tragedija je Lauševiću obilježila život! Usmrtio je dva mladića i pobjegao pred krvnom osvetom: 'Klao je Milog kao životinju preda mnom!'


Barbara Marinović
10.11.2018.08:30
Tragedija je Lauševiću obilježila život! Usmrtio je dva mladića i pobjegao pred krvnom osvetom: 'Klao je Milog kao životinju preda mnom!'
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

sažeto

Žarko Laušević morao je napustiti sve i početi ispočetka, u dalekoj Americi, i to bez papira, bez dozvola. U obračunu tijekom rata upucao je dva mladića koja su napala njega i njegovog brata


Barbara Marinović
10.11.2018.08:30

Glumac Žarko Laušević i dalje je ime koje izaziva ogroman interes medija cijele regije. Brutalna životna priča privlači pozornost, promijenili su mu običaji život iz korijena. Već dva desetljeća Laušević živi u Americi, a u rodne krajeve dolazi kada treba snimati seriju ili film. Dugo vremena nije mogao ni to. Pozornost privlače i njegova djeca, proteklog tjedna mediji u Srbiji raspisali su se o njegovoj najmlađoj kćeri Jani, koja je izrasla u pravu ljepoticu.

Inače, dobio ju je u braku s Anitom, svojom drugom suprugom, koja u SAD-u gradi karijeru profesionalne šminkerice. Za svoj rad je nedavno i nagrađena. Rodom je iz Ljubljane, a kao 31-godišnjakinja doselila je u New York. Iza nje su veliki angažmani, poput onih na filmovima 'Spiderman 2' i 'Seks i grad'. Prije nje, Laušević je 16 godina proveo u braku s Majom, s kojom je dobio sina i kćer.

A njen suprug, veliki glumac Žarko Laušević, nosi teški teret za čitav život. Karizmatični muškarac rodom je iz Crne Gore, gdje mu se u dobi od 33 godine život promijenio iz temelja. Naime, u ljeto 1993. godine napadnuti su njegov brat i on ispred kafića u Podgorici. A, Laušević se branio oružjem pa je dva napadača u samoobrani usmrtio, trećeg teško ranio. Osuđen je bio na 13 godina zatvora, potom 1998. kaznu smanjuju na četiri godine.

 
 
 
View this post on Instagram

Oficir s ružom. #zarkolausevic #oficirsruzom

A post shared by Žarko Laušević (@zarkolauseviclaus) on Aug 17, 2018 at 12:12pm PDT

Nakon nešto manje od pet godina zatvora, Žarko izlazi i seli se u SAD. Prijetili su mu krvnom osvetom, a u Ameriku je praktički pobjegao glavom bez obzira. O svemu je napisao i knjigu 'Godina prođe, dan nikad'.

Jutarnji je prenio dijelove knjige 2012. godine, a u kojima je Laušević napisao što se dogodilo kobne koći. 'Da nisam, mi bi bili mrtvi! I Mili i ja. Da mi je oteo pištolj, ubio bi me! A onaj drugi je klao Milog kao životinju preda mnom. S koljenima na njegovim grudima mog brata onesviještenog i nepomičnog - kolje slomljenom flašom! Pucao sam. Nisam imao izbora', napisao je između ostalog tada u biografiji Laušević.

U trenutku kad se dogodila tragedija koja ga je obilježila, Laušević je bio iznimno uspješan i talentiran glumac, nagrađivan, cijenjen, mladić antimiloševićevskog statusa. Pištolj je, kasnije će reći, nosio po savjetu policije koja ga od prijetnji desnice u zemlji nije mogla štititi. Događaj je to koji nikada neće zaboraviti, a dugo ga je gonio i iz pravne perspektive. Pomilovan je 2011. godine, učinio je to Boris Tadić... Posljednjih godina Laušević sve češće dolazi u Beograd, a sve zbog posla.

Žarko Laušević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter