Evolucija Toma Cruisea

Tri braka, troje djece, tri desetljeća karijere, a fizički se gotovo nije promijenio


Dolores Drvodelić
18.03.2017.20:50
Tri braka, troje djece, tri desetljeća karijere, a fizički se gotovo nije promijenio
Getty Images

sažeto

Tom Cruise svoj zvjezdani status opravdava iz desetljeća u desetljeće, a tri puta je nominiran i za prestižnu nagradu Oscar


Dolores Drvodelić
18.03.2017.20:50

Glumac s holivudske A-liste, 54-godišnji Tom Cruise, svoju je karijeru započeo još ranih 80-ih godina, a redovito se i dalje vrti po listama najplaćenijih glumaca. Tom iza sebe ima tri braka i troje djece, Isabellu (24) i Connora (22), posvojenu djecu iz braka s Nicole Kidman i Suri (10), jedino biološko dijete s Katie Holmes.

Premda je njegova karijera posljednjih godina obilježena akcijskim i futurističkim filmovima, Cruise je odradio nekoliko vrlo ozbiljnih uloga, pa je tako triput bio nominiran i za prestižnu nagradu Oscar. Prvu nominaciju donijela mu je uloga u filmu "Rođen 4. srpnja" iz 1989. godine, kojeg je režirao Oliver Stone.

Profimedia

Druga nominacija za Oscara uslijedila je vrlo brzo. Dramska komedija Jerry Maguire o istoimenom sportskom agentu koji sam hvata uzde svoje karijere i sve svoje nade polaže u jedinog klijenta kojeg ima, Roda Tidwella. Cameron Crowe režirao je film, a osim Toma, za sporednu je ulogu u filmu bio nominiran i Cuba Gooding Jr.

Za sporednu ulogu i filmu Paula Thomasa Andersona, Magnolija, bio je nominiran 1999. godine. Njegova je karijera krenula uzvodno nakon uloge u filmu Dani groma, tijekom čijeg snimanja je upoznao i svoju drugu suprugu, Nicole Kidman. S njom je snimio ukupno tri filma, a osim spomenutog, to su Daleki horizonti i Oči širom zatvorene.

Getty Images

Jedna od najzanimljivijih uloga koje je ikad odglumio bila je ona vampira Lestata u filmu Intervju s vampirom. U filmu, osim Cruisea glumio je i Brad Pitt, a navodno je Pitt jednom ispričao da mu je snimanje tog filma bilo grozno iskustvo. Rekao je da je mrzio te neudobne kostime, leće u boji, ali i biti potrčko Tomu Cruiseu, i na setu i van njega.

Profimedia

Uloga u filmu Nemoguća misija donijela mu je ono zbog čega nikad nije prestao snimati takve filmove - golemo bogatstvo. Tom je bio i jedan od producenata filma, a umjesto dogovorene plaće za film, on se odlučio na riskantan potez. Dogovorio se s kućom za udio u zaradi, koji je, na njegovu sreću, ispao itekako pozamašan. Film je zaradio više od 180 milijuna dolara, a prema ugovoru koji je sklopio Cruise je zaradio 70 milijuna. Iste je iznose zaradio i s dva nastavka Nemoguće misije.

Getty Images

Ovo ljeto Tom Cruise napunit će 55 godina i sudeći po njegovim ulogama u 21. stoljeću, čini se kako mu je draže glumiti u onim filmovima koji donose zaradu. A sudeći po njegovom, gotovo, nepromjenjivom izgledu, ne čini se da žali zbog svojih odluka.

Tom Cruise

djeca

novac

karijera

Nicole Kidman

filmovi

Tom Cruise

zarada

Katie Holmes

brakovi

Podijeli članak