Borba za zdravlje

Udaranje srca, depresija, ispadanje kose... Teški simptomi mučili su i brojne slavne Hrvatice, a nekima je pomogla tek operacija!


Barbara Marinović
11.10.2018.19:35
Udaranje srca, depresija, ispadanje kose... Teški simptomi mučili su i brojne slavne Hrvatice, a nekima je pomogla tek operacija!
Foto: CROPIX

sažeto

Brojne poznate Hrvatice,sportašice, voditeljice, pjevačice... Sve one imaju nešto stresniji život od prosjeka, i sve su imale ozbiljnih problema sa štitnjačom...


Barbara Marinović
11.10.2018.19:35

Debljanje, zadržavanje vode, stalan umor, ispadanje kose, povišeni tlak, udaranje srca, depresija, neplodnost... Strašni su simptomi kada su bolesti štitnjače u pitanju. Nažalost, sve više žena u Hrvatskoj obolijeva od bolesti štitnjače, a uskoro se održava i humanitarni koncert na kojem će nastupiti Zagrebačka filharmonija, Radojka Šverko, Martina Tomčić, Ivana Husar i Marija Husar. Njime je za cilj pomoći oboljelima od bolesti štitnjače.

Mnoge su se poznate dame već više puta otvoreno izjasnile o mukama koje su mučile sa štitnjačom. Pjevačica Žanamari Perčić operirala je štitnjaču u djetinjstvu, pije hormone, živi zdravo. I u trudnoći ju je taj problem mučio, dobila je više kilograma nego što je trebala, a zbog štitnjače je drugo stanje teže podnijela. Uspjela je svoj problem dovesti pod kontrolu, no treba paziti.

Instagram

Nije zaobišao taj problem ni njezinu kolegicu Jelenu Rozgu. Ne žali se Rozga, no problemi sa štitnjačom prate je već 12 godina. Zdrava hrana, dovoljno sna, način života koji uključuje redovite kontrole... Sve to uz hormonsku terapiju Jelena redovito provodi. Usto, kloni se svih poroka koji bi joj mogli narušiti zdravstveno stanje.

Cropix

Već dugo je na terapiji za štitnjaču i omiljena voditeljica Daniela Trbović, koja usto svake godine svoje stanje kontrolira.

Rez na vratu dugo uvijek će podsjećati Blanku Vlašić na probleme sa štitnjačom. Nije uspjela držati probleme pod kontrolom pomoću lijekova pa je morala na operaciju. Uzorkovala joj je bolest toliko problema da je bila ozbiljno ometena u svom sportskom usponu. Operirana je prije čak 13 godina u Zagrebu, a bolovala je od hipertireoze. Ista sudbina zadesila je i Janicu Kostelić.

Cropix

Njoj je štitnjača operirana još 2004. godine, također u Zagrebu. Nekad najbolja skijašica svijeta imala je velike probleme zbog štitnjače, pa je operacija bila jedino rješenje, pogotovo za osoba koja je u vrhu svjetskog sporta. Otad je na lijeku.

Jelena Rozga

Janica Kostelić

Žanamari Perčić

Blanka Vlašić

Daniela Trbović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter