Zvijezde Santa Barbare

Uplaćivale su se mise za Edena i Cruz, bježalo se ranije s posla da se ne propusti epizoda, a što omiljeni par iz sapunice radi danas?


Ines Madunić
10.01.2019.21:00
Uplaćivale su se mise za Edena i Cruz, bježalo se ranije s posla da se ne propusti epizoda, a što omiljeni par iz sapunice radi danas?
Profimedia

sažeto

Gdje su danas obožavani Eden i Cruz?


Ines Madunić
10.01.2019.21:00

Američka serija "Santa Barbara" bila je apsolutni hit u cijelom svijetu krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a obožavali su je i na našim prostorima. Snimala se od 1984. do 1993. godine, a u Hrvatskoj su je ljudi obožavali. Kad je Eden u jednom trenutku ležala bolesna, neke su bake čak uplaćivale mise za njezino ozdravljenje, a svi su navijali za ljubav nje i Cruza.

Profimedia

U stvarnom životu, Marcy Walker i A. Martinez (pravo mu je ime Adolfo Larrue Martinez) prije snimanja nisu se poznavali, ali su upravo njih dvoje nagovorili scenariste da spoje njihove likove i od toga naprave ljubavnu priču jer su odmah shvatili da postoji kemija između njih. Nikad nisu zapravo bili ljubavni par, ali na ekranu su bili savršeni.

Od mnogobrojnih glumaca koji su se pojavili u seriji, njih su dvoje jedni od rijetkih koji nikad nisu imali zamjenu.

Marcy i Martinez su i prije i poslije "Santa Barbare" glumili u sapunicama.

Profimedia

Ona je karijeru započela u "All My Children", a zatim je došla Santa Barbara. Kasnije se vratila u "All My Children", a za svoje uloge dobila je sedam nominacija za Daytime Emmy, a osvojila je jedan. "Santa Barbaru" napustila je 1991., a nakon nekoliko godina glume odlučila je da je taj dio života gotov i okrenula se vjeri. Vodi dječji vjeronauk i potpuno je posvećena radu u crkvi.

U četvrtom je braku s Dougom Smithom od 1999. godine, a iz trećeg braka sa Stephenom Collinsom ima sina Taylora. Žive u Sjevernoj Karolini, a ona ima 57 godina.

A. Martinez prije "Santa Barbare" pojavio u više filmova i u seriji "All in the Family", a nakon sapunice za koju je dobio Daytime Emmy glumio je u dugovječnim telenovelama "One Life To Live", "General Hospital", The Bold and he Beautiful", "The Young and the Restless" i "Days of our Lives".

U braku je s glumicom Leslie Bryans još od 1982., a imaju sina Dakotu Leeja i dvije kćeri, Devon Makenu i Ren Farren.

Od 2012. glumio je u Netflixovoj seriji "Longmire" i tek tad je postigao značajniju slavu izvan sapunica. Imao je 64 godine.

"Pojavio sam se u 'Santa Barbari', a nakon što sam ostario i više nisam imao to mlado lice, bilo je teško dobiti neku ozbiljniju ulogu. To je trajalo godinama. Netko mi je rekao: 'Kad osijediš, bit će posla za tebe.' Kosa mi nije sijeda, ali brada jest, i tad sam dobio ulogu", rekao je Martinez, koji će u rujnu navršiti 71 godinu.

sapunica

Santa Barbara

Eden

Cruz

Marcy Walker

A Martinez

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter