Najteži dani Maje Šuput

'Upoznao sam ga sredinom 80-ih, htio je kontakte hrvatskih klubova u dijaspori. Bio je jako pošten, nije mu bilo teško ni usred noći ustati i otići na teren. Maja je sve od njega naučila'


Barbara Marinović
18.10.2018.17:00
'Upoznao sam ga sredinom 80-ih, htio je kontakte hrvatskih klubova u dijaspori. Bio je jako pošten, nije mu bilo teško ni usred noći ustati i otići na teren. Maja je sve od njega naučila'
Foto: CROPIX (Arhiva)

sažeto

Boris Šuput poznat je novinarima bio kao netko tko je poštovao svoju riječ, tuđe vrijeme, novac, posao... Zato je i Maja danas takav profesionalac, slaže se s tim i njegov suradnik


Barbara Marinović
18.10.2018.17:00

Otišao je Boris Šuput. Legendarni glazbeni menadžer, otac pjevačice Maje, preminuo je nakon dugogodišnje teške bolesti. Emotivnom objavom Maja se oprostila od svog oca. Posljednjih dana izbivala je s društvenih mreža, a tužnom objavom postalo je jasno i zašto.

'Jučer smo na posljednji počinak ispratili mog tatu. Nakon preduge i preteške bolesti konačno se riješio bolnica, nepokretnosti, cjevčica... Riješio se zla koja ga je prikovala za krevet i života kojeg nitko, baš nitko nikada ne bi smio ni na dan doživjeti. Bio je bolestan posljednjih 16 godina od koje posljednje tri želim izbrisati iz pamćenja jer je preteško. Sada je konačno slobodan, konačno svoj', napisala je Maja između ostalog.

'Dan kad sam mu rekla da ću početi pjevati bio mu je najsretniji u životu'

Dodala je da je obožavao svoj posao i način života. 'Bio je zafrkant i šarmer. Bio je najponosniji (kao i svaki otac valjda) tata na svijetu, a dan kad sam mu rekla da ću početi pjevati mu je bio najsretniji dan u životu. Sve što se u mojoj karijeri događalo nakon njegove bolesti pratio je s najvećim veseljem. Zvao me pet puta na dan da pita gdje pjevam u petak, gdje u subotu, a onda u nedjelju sto pitanja kako je bilo, koliko je ljudi. I taj ponos bio je nevjerojatan', dodala je. Najveći heroj u ovoj priči, istaknula je Šuput, jest njena majka Danica. 'Mi te volimo najviše na svijetu i ta ljubav se ne raskida ni bolešću ni smrću. Ljubav je ljubav', dodala je i za kraj napisala svom ocu da ga vole.

Ispod tužne objave roje se riječi podrške i sućuti, a kako i ne bi? Ime Borisa Šuputa poznato je svima u glazbenoj industriji, a poznavatelji njegovog lika i djela reći će da je za Majinu poznatu radnu etiku zaslužan upravo njen otac.

S takvom tezom slaže se i estradni menadžer Zoran Škugor, koji je tijekom godina s pokojnim Borisom surađivao. Upoznali su se davnih dana, sredinom osamdesetih. 'Boru sam upoznao tamo negdje sredinom osamdesetih, došao je kod mene i tražio me kontakte nekih hrvatskih klubova u dijaspori. Htio je krenuti u taj posao organizacije koncerata vani. Dao sam mu te smo se kasnije sretali, a u vremenima rata uzeo je od mene neke od dance zvijezda i preuzeo njihove termine šest mjeseci unaprijed. Sve je odradio, bio jako korektan i vrijedan. Razgovarali smo tako i jednog dana mi je rekao da bi u nekog uložio novac. Tad sam mu rekao da bi najpametnije bilo da uloži u vlastitu kćerku. Tada je radio s Danijelom Martinović', prisjeća se Škugor. Kaže nam i da je u tom periodu surađivao s Huljićem te Tomislavom Ivčićem.

Kada su stigla ratna vremena i dogodila se ekspanzija dancea, prisjeća se Škugor, svi su radili sa svima. 'Bila su to baš teška vremena, svatko je radio s kim je stigao, kako se moglo, međusobno smo si pomagali', priča menadžer.

I kad se dogodio taj nesretni moždani udar, Škugor se s Šuputom znao vidjeti i čuti. 'Zadnji put sam ga vidio kada je bio u jednom shoping centru sa suprugom i Majom. Jako me pogodila ova vijest danas'. Ništa mu za posao nije bilo teško. 'Bio je jako pošten u ovom poslu. bio je veliki radnik, nije mu bilo teško ništa, pa ni usred noći ustati i voziti gdje treba i kad treba. Maja je to od njega naučila', tvrdi menadžer.

 
 
 
View this post on Instagram

Jucer smo na posljednji pocinak ispratili mog tatu. Nakon preduge i preteske bolesti konacno se rijesio bolnica, nepokretnosti, cjevcica... Rijesio se zla koja ga je prikovala za krevet i zivota kojeg nitko , bas bas nitko nikada nebi smio ni na dan dozivjeti. Bio je bolestan posljednjih 16 godina od koje posljednje 3 zelim izbrisati iz pamcenja jer je pretesko. Sada je konacno slobodan, konacno svoj. Ako stvarno postoji ( a trenutno sam u potpunom uvjerenju da postoji) drugi svijet onda je on sad vec u uredu i dogovara gaze i koncerte. Gore bi moglo postat jako veselo. Moga oca svi znaju kao managera koji je zario i palio sve do kobne 2003. On je obozavao svoj posao i svoj nacin zivota koji je bio akcija non stop. Bio je muskarac koji je svaki dan u kosulji , sakou, cistom kosom, parfemom koji se osjecao jos cijeli dan u ulazu kad bi on prosao... Bio je zafrkant i sarmer. Bio je najponosniji ( kao i svaki otac valjda) tata na svijetu a dan kad sam mu rekla da cu poceti pjevati mu je bio najsretniji dan u zivotu. Sve sto se u mojoj karijeri dogadjalo nakon njegove bolesti pratio je s najvecim veseljem. Zvao me 5 puta na dan da pita gdje pjevam u petak, gdje u subotu a onda u nedjelju sto pitanja kako je bilo, koliko je ljudi. I taj ponos je bio nevjerojatan. Posljednje 3 godine vise me nije mogao ni zvati ni pricati . I ne bih o tom zlu koje ga je snaslo jer je bolno. Najveci heroj u ovoj prici je moja mama Danica. Svaki dan, sat, minutu, posljednjih 16 godina dala je njemu. Da nije bilo nje pisala bih ja ovo puno prije. On je imao tu srecu da ima nju , da mu olaksa da dostojanstveno zivi koliko god je to moguce u svojoj bolesti. Ja znam da cu dati sve od sebe i dalje da njega cinim sretnim a ako gore postoji telka vjerujte mi taj daljinski je kod njega i vrti samo muziku. I raspali tata, imas sta za nadoknadit. Mi te volimo najvise na svijetu i ta ljubav se ne raskida ni bolescu ni smrcu. Ljubav je ljubav. Pogotovo ova kceri i oca . Rekla bi ti mirno spavaj ali u tvom slucaju bi zvucalo kao kazna. Zato tata, uzivaj u svojoj slobodi , plesi, pjevaj i cuvaj nas. Volimo te ❤️❤️

A post shared by majasuput (@majasuput) on Oct 18, 2018 at 4:01am PDT

Vješti menadžer i producent

Tijekom bogate karijere, Šuput je bio iza uspješnih i manje uspješnih estradnih priča, a u imena s kojima je surađivao ubrajaju se Mišo Kovač, Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković, Danijel Popović. Bile su tu i Velina, Minea - znao se postaviti i prema novim pojavama, kakav je 90-ih bio dance pokret. Napravio je tako od spomenute Minee pravi teen hit, vjerojatno prvu zvijezdu takve vrste u Hrvatskoj. Kada je njegova Maja krenula s karijerom, u početku ju je otac menadžerirao i bio joj producent. Najbolje savjete dobila je upravo od njega - rekao joj je, naime, svojedobno da nikad ne smije odbijati posao već vrijedno raditi kad god je prilika. Njegovih savjeta ona se drži kroz cijelu karijeru.

Učio je one koje je vodio da poštuju tuđe vrijeme, novac, publiku, medije...

Boris Šuput bio je estradni igrač starijeg kova, a glazbenici pod njegovim okriljem poštivali su tuđi novac, vrijeme, dogovore, medije. Takve je vrijednosti prenio i na svoj najveći ponos, svoju Maju. A ona i njezina majka Danica uz Borisa su i proteklih 16 godina, za njega zaista teških. Svemu je presudila prometna nesreća koju je doživio u prosincu 2002. godine. Tada mu se na Traumatologiji spašavao život, pao je u komu i bio u životnoj opasnosti. Doživio je tada i moždani udar, a sve je ostavilo velike posljedice po njegovo zdravlje. Nažalost, nikad se nije u potpunosti oporavio. Njegova supruga i kći bile su uz njega sve ove godine, pokušavajući mu ih učiniti dostojanstvenima.

'Najveći heroj u ovoj priči je moja mama Danica. Svaki dan, sat, minutu, posljednjih 16 godina dala je njemu. Da nije bilo nje pisala bih ja ovo puno prije. On je imao tu sreću da ima nju, da mu olakša da dostojanstveno živi koliko god je to moguće u svojoj bolesti', navela je Šuput u emotivnom obraćanju.

Foto: CROPIX

Maja Šuput

Boris Šuput

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter