I prinčevi plaču

'Užasno mi je, nadam se da će me narod cijeniti nakon što umrem'


Ines Madunić
07.06.2017.12:10
'Užasno mi je, nadam se da će me narod cijeniti nakon što umrem'
Profimedia

sažeto

Princ se požalio prijatelju na medijsko praćenje njegovog razvoda s pokojonom princezom Dianom


Ines Madunić
07.06.2017.12:10

Rukom napisano pismo princa Charlesa (68) njegovom prijatelju Dudleyju Polaku, dizajneru interijera, ide na aukciju. Charles se u njemu požalio na medijsko praćenje njegovog razvoda s pokojnom princezom Dianom. Pismo je napisao dva dana nakon što je britanski premijer objavio razvod, u prosincu 1992. godine.

"Prilično je užasno proživljavati sve te silne krive interpretacije i oštre kritike. Možda je sve to test koji moram proći kako bi bilo bolje na drugoj strani, nakon što sam prošao kroz vatru. Nadam se da će moj trud cijeniti nakon što umrem i da će ljudi shvatiti što sam pokušao napraviti", piše Charles na papiru sa službenim žigom jahte "Brittania".

Dominic Winter/SWNS.com

Zahvalio je prijatelju na savjetima i podršci, a pismo je jedno od pet kraljevskih predmeta koji će na aukciju idući tjedan.

Na prodaju će i Charlesovo pismo prijatelju Vernonu Russellu-Smithu, u kojem ponavlja svoje kontroverzne stavove protiv moderne arhitekture, a netko će kupiti i pismo princeze Diane koje je napisala Dudelyju Polaku, također nakon razvoda, u kojem mu zahvaljuje na knjigama o meditaciji i filozofiji.

Dominic Winter/SWNS.com

Dianine bijele cipele koje je nosila kao pomoćnica medicinskih sestara kad je imala 19 godina prodaju se za početnu cijenu od 300 funti, što će biti i početna cijena za ostala pisma u kolekciji.

kraljevska obitelj

princeza Diana

pismo

princ Charles

aukcija

Podijeli članak