Svi bi pjevali

'Vatreni' izleti na estradu: Štimac pjevao s Bohemom, a Bilić snimio navijački metal hit! Nisu njihovi eksperimenti jedini zabavljali javnost


Barbara Marinović
11.07.2018.13:35
'Vatreni' izleti na estradu: Štimac pjevao s Bohemom, a Bilić snimio navijački metal hit! Nisu njihovi eksperimenti jedini zabavljali javnost
Tea Cimas, Ante Cizmic/Cropix

sažeto

Među boljim estradnim izletima bilježe se oni Dina Rađe i Slavena Bilića, iako se i Igor Štimac uklopio u osebujni hit 'Mare i Kate'


Barbara Marinović
11.07.2018.13:35

'Zvali su me crna Višnja, iz sveg srca pjevam ja, zvali su me slatka kušnja, takva sam i ostala' - stihovi su singla 'Crna Višnja' kojim se Višnja Pevec na neki način vratila na scenu. Iako nije neobično da se ljudi iz različitih branši u jednom trenutku žele i odluče okušati na estradi, ljubav Višnje Pevec prema pjesmi pravi je hit. Estradni izlet ovog puta duguje ponudi iz jedne pivovare, a njihova ideja da zapjeva potpuno ju je oduševila. No, nije ovo njezin prvi susret s mikrofonom. Puno je pozornosti svojedobno Višnja privukla kada je snimila duet sa Zvonom Bohemom. Tada nije surađivala ni sa kim, jednostavno je htjela pjevati.

Otpjevali su zajedno singl 'Ti si sve što meni treba' i nastupili s njim na Hrvatskom radijskom festivalu. Njihova suradnja ubrzo je postala pomalo nezgodna budući da je Bohem izjavio, između ostalog, da gospođa Pevec jako voli samu sebe te da su zbog nje morali i mladu glumicu iz spota izbaciti. Njihova suradnja, a i kasniji mali sukob, zabavljali su Hrvatsku neko vrijeme, a onda je sve isparilo. Ostali su tek stihovi singla.

Nije Višnja jedina koja je imala izlet u estradu, mnogi su tijekom godina odlučili iz zabave ili fore snimiti singl. Jedan od njih je i Igor Štimac, koji je svojedobno snimio hit 'Mare i Kate'. Igoru i Višnji Pevec zajednički je suradnik - Zvone Bohem. Singl su snimili 1998., i bio je zaista veliki hit, a Štimac se nije osramotio.

Petar Grašo duet je snimio sa svojim velikim prijateljem Dinom Rađom. Košarkaš je s Grašom snimio duet 'Nisam više ja sa njom' 1997. godine. Veliki je to hit bio, dečki su sjajno izveli svoj singl, Grašo više - Rađa manje, ali pokupili su simpatije i stvorili singl koji se na tulumima pjeva i danas.

A tek Sandi Cenov i Iva Majoli. Poznata tenisačica snimila je sa zavodnikom pjesmu 'Do tebe mi nema' 2000. godine. Bio je očiti trend krajem devedesetih angažirati proslavljene sportaše pa je tu formulu slijedio i Sandi, a Iva rado prihvatila.

Proslavljeni reprezentativac i trener Slaven Bilić svestran je čovjek. Ide mu u sportu, akademski je obrazovan i voli rock'n'roll. Izlazi Bilić iz okvira prosječnog nogometaša i predrasuda koje o njima vladaju pa je tako svirao i u metal bendu. Kada je Slaven sa svojim bendom Rawbau snimio 'Vatreno ludilo', pjesma je postala neslužbena himna naših na Euru 2008. Zabavne su bile i fore na račun Bilića i njegovog singla, a posebno skeč ekipe Gitak TV-a.

Tijekom godina nisu se samo sportaši bacali u glazbene vode. Treba se prisjetiti i nekih bisera naše političke scene. Sanader je svojedobno s Tomislavom Bralićem i klapom Intrade zapjevao 'Croatio, iz duše te ljubim', Pupovac se rasplesao na jednom od predizbornih skupova uz moderne trubačke tonove, a ultimativni hit su Vesna Pusić i Radimir Čačić. Javno je gospođa Pusić svojedobno zapjevala pjesmu 'Moja domovina'. Nije završila slavno, nekad je stvarno šutnja zlato.

Slaven Bilić

Dino Rađa

Igor Štimac

Radimir Čačić

Višnja Pevec

Vesna Pusić

Zvone Bohem

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter