Obilježila je legendarna 'Srebrna krila'

Vlatku je Mucova smrt pogodila toliko da je napustila Hrvatsku, a godinu dana nije ni pjevala. Kasnije je sreću pronašla u Norveškoj, gdje se udala i postala majka


Barbara Marinović
20.03.2019.19:45
Vlatku je Mucova smrt pogodila toliko da je napustila Hrvatsku, a godinu dana nije ni pjevala. Kasnije je sreću pronašla u Norveškoj, gdje se udala i postala majka
Foto: CROPIX

sažeto

Vlatka Grakalić obilježila je eru benda 'Srebrna krila', no nakon smrti osnivača Mustafe Ismailovskog Muca sve je stalo. Posebno je bilo teško Vlatki, koja je s njim bila povezana privatno i poslovno


Barbara Marinović
20.03.2019.19:45

'Srebrna krila' bila su nekad jedna od najpopularnijih grupa ex yu scene, a hitove su nizali. Jedna od pjevačica bila im je i Vlatka Pokos, koja je životnu sreću pronašla u Kanadi. Nije Vlatka jedina Vlatka iz 'Srebrnih krila' niti je jedina pjevačica benda koja je napustila Hrvatsku. Prva pjevačica benda bila je Lidija Asanovića, koja se nakon hita 'Mangup' izgubila bez traga i nestala. Pratile su je svakakve glasine, pa čak i one da je poginula, no nedavno je otkriveno da je živa i zdrava te da je životnu sreću pronašla blizu Munchena.

Veliku slavu stekla je zatim Vlatka Grakalić, posljednja pjevačica benda. 'Ljubav je za ljude sve', 'Kiss my body'... Hitovi su kojima je Vlatka dala glas. Iako je karijera išla sjajno, bend nastupio, a Vlatka s njima nizala uspjehe, sve je stalo nakon tragičnog odlaska Mustafe Ismailovskog Muca. Preminuo je na Silvestrovo, prije gaže u Makarskoj, a bend je po njegovoj želji koncert ipak održao. Bio je to posljednji zajednički koncert iznimno popularnog benda.

'Nakon smrti mog kolege Muca, odlučila sam napustiti Hrvatsku i prihvatila sam jedan angažman. Radila sam kao pjevačica u jednom cover bendu na Majorci. Kad izgubiš čovjeka koji ti je drag i s kojim si povezan na sve moguće načine, privatno i poslovno, normalno da si izgubljen. Teško mi je bilo, jako', ispričala je prije nekoliko godina za Red Carpet.

Nakon života i rada u Španjolskoj, Vlatka se zaljubila i udala, a život ju je odveo u Norvešku. Živi u Oslu, postala je u međuvremenu majka dvije djevojčice. 'I dalje se bavim glazbom, tim se oduvijek bavim, samo sam promijenila državu', rekla je prije osam godina. I zaista, njezine društvene mreže svjedoče da mikrofon iz ruke nije ispustila. U travnju 2018. godine tako je objavila fotografiju s gaže u Palma De Mallorci u Španjolskoj, gdje u jednoj hrvatskoj grupi pjeva otkako je napustila Hrvatsku. Od glazbe nikada nije odustala, no Mucova smrt pogodila ju je toliko da godinu dana nije pjevala.

Prije desetak godina u Hrvatskoj je nastupila na Dori, a pojavljuje se povremeno i na festivalima. Iako medijski niti životno u domovini nije prisutna, s vremena na vrijeme se pojavi u službi svog posla. Po kojem je ovdje zaista ostala zapamćena.

vlatka grakalić

mustafa ismailovski muc

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter