Izvještaj: Body Count u Zagrebu

Zagrepčani dobili maksimalnu ocjenu za 'poganje' od super nabrijanog Ice T-a


Ines Madunić
20.06.2018.21:30
Zagrepčani dobili maksimalnu ocjenu za 'poganje' od super nabrijanog Ice T-a
Tomislav Krišto/Cropix

sažeto

Reper i glumac sa svojim je metal bendom imao koncert u Boćarskom domu koji niste trebali propustiti


Ines Madunić
20.06.2018.21:30

Najbrže rasprodani koncert u povijesti Tvornice - to je prvo napravio Ice T sa svojim Body Countom u Zagrebu. A onda je došao i potpuno rasturio Boćarski dom sa sat i pol žestoke svirke.

Body Count bend je koji ni nakon četvrtine stoljeća nije izgubio na žestini i sreća je da se Zagreb našao na popisu gradova njihove europske turneje jer ovo je bio nastup koji stvarno niste htjeli propustiti. Da, slaba je ventilacija, bilo je stravično vruće i možda bi bilo bolje da je to bio neki open air. Ali, željeli ste biti tamo, vjerujte.

Tomislav Krišto/Cropix

Slavni reper i glumac u Zagreb je došao s cijelom obitelji - suprugom Coco i kćeri Chanel, koje su cijeli nastup, kao i druge supruge članova benda, sjedile na svojim stolcima i promatrale publiku. S njim je na bini bio i 20-godišnji sin Ice Tracy, koji je pomagao s vokalima - posao ostaje u obitelji.

Ponosni je Ice u jednom trenutku i predstavio svoju obitelj pa je Coco, obožavana starleta u ovom dijelu Europe (porijeklom je Srpkinja na što je jako ponosna i često to ističe) prošetala pozornicom s malom Chanel na rukama koja je - spavala.

Tomislav Krišto/Cropix

"Znate da je hard core kad može zaspati na koncertu Body Counta", rekao je Ice, i zaista - nitko osim malene Chanel nije spavao u utorak u Boćarskom.

Kultni kalifornijski bend pod vodstvom Ice T-a i Ernie C-a na lead gitari počeo žestoko, obradom Slayera "Raining Blood/Postmortem", a onda nastavio svojim hitovima od 1992. do danas, kao što su "Manslaughter", "No Lives Matter", "Body Count", "Voodoo" i "There Goes The Neighbourhood".

Tomislav Krišto/Cropix

Iako se pohvalio da ima 60 godina, Ice T nije nimalo izgubio na energičnosti ni karizmi, a cijeli je bend sjajno odradio sat i pol koncerta u zakuhanom Boćarskom. Uz samo jednu kratku pauzu, za vrijeme koje smo slušali solo na bubnjevima, Body Count stvarno je rasturio Zagreb, a Ice je prvim redovima dao maksimalnu ocjenu za poganje - 12. Dosad, kaže, još nitko nije došao do te cifre pa imamo na što biti ponosni.

Ice je tip frontmena koji sve ima pod kontrolom i koji voli interakciju s publikom pa je tako često između pjesama pričao; o tome kako je Trump najgluplji čovjek na svijetu, o rasizmu u glazbenoj industriji te pričama o Hrvatskoj - naime, Body Count je krajem devedesetih bio u Zagrebu, čega se čovjek stvarno sjeća. Prilično iznenađujuće i osvježavajuće za izvođača takvog kalibra.

Tomislav Krišto/Cropix

Prvi je dio koncerta završio kultnim "Talk Shit, Get Shot" i "Cop Killer", nakon čega je uslijedilo hinjenje bisa. Iceu se, naime, ne da silaziti s pozornice jer "ima puno stepenica", pa radije ostane na pozornici dok se publika pravi da želi još. Nikome nije smetalo, a nastup je finaliziran hitom "This Is Why We Ride".

Zagrebačka je publika, sa sigurnošću se može zaključiti, Iceu oprostila tu malu lijenost i oduševljeno odšetala iz Boćarskog mokra do kože.

koncert

Body Count

izvještaj

Ice T

Coco T

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter