Najljepše ljubavne priče Hrvatske

Zaljubili su se brzo i strasno, a ni o braku nisu dugo razmišljali! Mijenjali su si život iz temelja, a nisu ni trepnuli


Barbara Marinović
20.10.2018.21:00
Zaljubili su se brzo i strasno, a ni o braku nisu dugo razmišljali! Mijenjali su si život iz temelja, a nisu ni trepnuli
Foto: CROPIX

sažeto

Nema ništa ljepše od ljubavi koja zaista može mijenjati svijet


Barbara Marinović
20.10.2018.21:00

U moru razvoda, odvajanja, nevjera i raznih drugih teških trenutaka u međuljudskim odnosima, lijepo se podsjetiti da ljubav iz snova ipak postoji. Neki su je pronašli otprve, drugi su za njom tragali, no kad jednom dođe u život, ne treba je puštati. Donosimo vam neke od najljepših domaćih ljubavnih priča.

Tihana i Saša

Nedavno su proslavili 26. godišnjicu braka, a njihova neobična ljubavna priča započela je još 1974. godine na Hvaru, kada su se upoznali na jednoj mondenoj reviji. No, na ljubav su počekali Tihana Harapin i Saša Zalepugin još 13 godina. 1988. godine izašla je s prijateljicom na večeru u Zagrebu, a u restoranu je Saša sam sjedio. Pogledi su im se sreli i više nije bilo povratka. Čak ni razlika od 20 godina nije im smetala. Da će ući u brak postalo je jasno 1992. godine kada ju je Saša zaprosio na Ibizi. Sve ostalo je povijest, par se obožava do danas i svaki trenutak provode zajedno. Teško im je palo kada je nedavno Saša morao na operaciju, bio je to prvi put da su se razdvojili na nekoliko dana.

Foto: CROPIX

Rade i Lenka

Nisu jedini koji se teško razdvajaju. Rade Šerbedžija i Lenka Udovički s parom Zalepugin imaju nekih sličnosti. I njih dijeli 20 godina razlike te velika ljubav. Kada su se upoznali, Lenka nije ni slutila da će sa Šerbedžijom završiti u braku. Njemu su bile 43, a njoj tek 23 godine. Bila je 1990. godina, a upoznali su se u Subotici, gdje je Šerbedžija došao raditi na predstavi. U braku su dobili tri kćeri, od kojih su dvije danas umjetnice, a jedna je pravnica. Kada su se Lenka i Rade upoznali, vrlo brzo su počeli sa zajedničkih životom, a već godinu dana od poznanstva su se i vjenčali. Prošli su u ovih 27 godina sve i svašta. I rat, i život u Londonu, pa Los Angelesu, dane uspjeha i dane kada nisu praktički imali ništa. Sve su preživjeli zajedno, ništa ih nije odvojilo.

Goran Šebelić/Cropix

Dragan i Anja

Vrlo brzo su se vjenčali i zajednički život započeli i Dragan Despot i Anja Šovagović. U braku su preko 30 godina, a tajna je jednostavna - ljubav. Upoznali su se 1978. godine na Dubrovačkim ljetnim igrama, no tada od veze nije bilo ništa. Anja je imala 15, a Dragan 22 godine. No, kada je Anja bila na drugoj godini Akademije, prohodali su i nakon svega četiri dana ušli u brak. Tijekom godina braka doživjeli su brojne profesionalne i privatne uspjehe, a najveći ponos su im njihovo dvoje djece.

Foto: CROPIX

Dalibor i Helena

Nisu jedini, i nove generacije imaju lijepe ljubavne priče. Iako je njihov bračni staž prilično mali u odnosu na navedene, Dalibor Matanić i glumica Helena Minić Matanić pravi su primjer strasne i velike ljubavi. Naime, vrlo brzo nakon što je javnost uopće saznala da su zajedno, Helena i Dalibor su se u Istri vjenčali. U srpnju 2014. postalo je jasno da su u vezi, a već u prosincu iste godine postali su bračni par. Rad na predstavi 'Thelma&Louise' bio je sudbonosan. Zaljubili su se brzo i snažno, oboje su ostavili tadašnje ljubavne partnere, shvativši da je to - to. Tijekom četiri godine braka postali su i ponosni roditelji dvoje djece.

Foto: CROPIX

Tarik i Lejla

Tarik Filipović bio je poznat kao zavodnik, sve dok nije naišao na svoju Lejlu. Samozatajna ljepotica osvojila ga je vrlo brzo, a kad smo je nedavno pitali kako je 'ukrotila' Tarika, Lejla nam je otkrila, kroz smijeh, da nema tu neke velike tajne te da ne smatra da ga je, kako smo rekli, smirila. Dijele slične vrijednosti, odgoj, vole se, a najsretnija je, rekla nam je u intervjuu, što zaista ne glume. Istinski se vole i jako su bliski. I tako već više od 10 godina. Kada su se vjenčali, također vrlo brzo nakon što su se zaljubili, Tarik je postao pravi obiteljski čovjek. Smjerna dama ljubav je njegovog života.

Foto: CROPIX

Rade Šerbedžija

Tarik Filipović

Dalibor Matanić

Lejla Filipović

Lenka Udovički

Helena Minić

Tihana Harapin-Zalepugin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter