Prva ljubav Rade Šerbedžije

Zaljubili su se na faksu i brzo vjenčali, a iako su bili srodne duše braku je presudila njegova nevjera


Ines Madunić
08.12.2018.08:30
Zaljubili su se na faksu i brzo vjenčali, a iako su bili srodne duše braku je presudila njegova nevjera
Arhiva

sažeto

U koreografkinju se zaljubio preko ušiju i zajedno su dobili dvoje djece


Ines Madunić
08.12.2018.08:30

Rade Šerbedžija oduvijek je poznat kao miljenik žena. Trenutno je u braku s redateljicom Lenkom Udovički, s kojom ima tri kćeri.

U prvi brak ušao je vrlo mlad, s 23 godine. Tek je bio diplomirao na zagrebačkoj Dramskoj akademiji, a znao je da je tadašnja diplomantica Škole za ritmiku i ples, Ivanka Cerovac, njegova srodna duša.

Oboje su obožavali kazalište, a vezu su počeli dok su oboje bili na fakultetu, a vjenčanje je došlo nakon što je on dobio angažman u Gavelli, dok je ona počela raditi u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Prvo dijete, sina Danila, dobili su 1971. godine. Ime su mu dali prema glumčevom ocu, a Lucija se rodila dvije godine kasnije.

Arhiva

Ivanka je kasnije radila i u Gavelli, no kako je Rade sve više radio i postajao sve popularniji, njihov se brak počeo urušavati.

Sve je došlo svome kraju 1987. godine, a glumac je u pjesmi "Hamlet mašina" iz 1992. opisao što se dogodilo - i to kroz priču o perilici za rublje - odnosno, veš mašini, koju je kupio kad su se vjenčali.

"Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vrijedno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih nevjerstava počela kvariti", napisao je. Ivanki je posvetio i cijelu svoju zbirku pjesama.

"Od nas nije ostalo ništa, osim dvoje odrasle djece koji nas svojim životima uvjeravaju da sve to nije bio tek san i privid", napisao je.

Koliko god zvučalo bolno, Ivanka i Rade ostali su u dobrim odnosima nakon razvoda. Bili su bliski, prvenstveno zbog Danila i Lucije, koji su slijedili njihovu ljubav prema kazalištu, pa je tako stariji Danilo postao redatelj, a Lucija je glumica.

Maja Zlatevska/Cropix

Ivanka Cerovac bila je cijenjena i uspješna koreografkinja, a iznenada je preminula 2009. godine sa 64 godine u Zagrebu.

razvod braka

Rade Šerbedžija

Lucija Šerbedžija

Ivanka Cerovac

Danilo Šerbedžija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter