Glumačka legenda

Žarko Potočnjak uz smijeh i suze obilježio 50 godina rada u kazalištu


100posto
01.11.2017.11:35
Žarko Potočnjak uz smijeh i suze obilježio 50 godina rada u kazalištu
Žarko Bašić

sažeto

Monodramom 'Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka' glumac je proslavio jubilarnih 50 godina na kazališnim daskama


100posto
01.11.2017.11:35

U ponedjeljak je u Kazalištu Gavella premijerno prikazana monodrama 'Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka' kojom je glumačka legenda Žarko Potočnjak proslavio jubilarnih 50 godina na kazališnim daskama.

 Glavni junak, Josip Bizjak, neostvareni je umjetnik i fanatik kazališta u kojem radi kao rekviziter. Kada publika unatoč otkazanoj predstavi ne napušta dvoranu, u jednom trenutku on ostaje sam na sceni i započinje istovremeno duhovitu i melankoličnu kazališnu igru kojom otkriva pogled iza kulisa kazališta. Mašta i čežnja, ambicije i stvarnost te jedan sasvim drugačiji pogled na umjetnost kroz profanu, a opet suptilnu egzistenciju jednog kazališnog gubitnika odlike su predstave koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.Žarko Bašić

Jednako je zanimljiva i lista suradnika. Redatelj predstave je gost iz Austrije, umjetnički ravnatelj Theaterherbst Grenzenlos Marius Schiener, hrvatskoj publici poznat po predstavi Indija u kojoj su igrali popularni glumci Damir Šaban i Nenad Cvetko. Tekst Eberharda Streula preradili su Žarko Potočnjak i Marius Schiener, uz pomoć dramaturga i redatelja Pave Marinkovića.

Žarko Bašić

Predstava je nastala uz veliku potporu Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba te je sastavni dio projekta 2017 – Godina kulture Austrija-Hrvatska.

Ljubitelji dasaka koje život znače moći će predstavu pogledati u terminima 31. listopada i 7. studeni u dramskom kazalištu Gavella, a nakon toga u redovnom programu kazališta Knap.

Žarko Bašić

glumac

Žarko Potočnjak

monodrama

legenda

newsletter

Prijavite se na Newsletter