Über Eden u Jabuci

Zarkoff samo u Hrvatskoj nastupa s gitarom: 'Mračan ambijent Jabuke dozvoljava da sviram drugačiji materijal'


Valerija Bebek
13.12.2018.16:00
Zarkoff samo u Hrvatskoj nastupa s gitarom: 'Mračan ambijent Jabuke dozvoljava da sviram drugačiji materijal'
Facebook

sažeto

I ovog Badnjaka u GK Jabuka ponovno će nastupiti Zarkoff i Felver


Valerija Bebek
13.12.2018.16:00

Badnjak u Jabuci obilježit će se slavljenički pred kraj okrugle 50. godine postojanja kluba. Za prave glazbene sladokusce nastupaju Zarkoff i Felver, baš kao i prošlog Badnjaka, a kako kažu iz Jabuke zašto mijenjati momčad koja dobiva? Program Über Eden dovodi sisačko glazbeno čudo Sašu Rajkovića poznatijeg kao Zarkoff i veterana zagrebačke elektronske scene Marijana Felvera.

Zarkoff je trenutno na velikoj europskoj turneji te će samo u Zagrebu odsvirati svoj gitarski post punk materijal, koji će se sjajno uklopiti u mračni ambijent Jabuke.

Nedavno je za novosadsku Etiketu 4 objavio EP Autamputation i promovira ga na čak 15 koncerata u Austriji, Češkoj, Poljskoj, Njemačkoj, Belgiji i Srbiji. Ono što će zagrebačka publika na Jabukovcu vidjeti, neće se vidjeti nigdje drugdje, naime uz kombinaciju electra, techna, EBM-a i post punka uz ritam mašinu i kompjuter Zarkoff će zasvirati i na gitari. Uoči zagrebačkog koncerta u Jabuci razgovarali smo sa Zarkoffom.

Već je tradicija da za Badnjak nastupate u Jabuci, kakva je tamo atmosfera?

Zarkoff: Jabuka je legendarno mjesto koje ima posebnu vibru i vjerne posjetitelje, a zbog svoje reputacije pravog alternativnog kluba dozvoljava mi da sviram drugačiji repertoar nego inače.

To je jedan od rijetkih nastupa u Hrvatskoj, mnogo svirate po Europi. Stječe se dojam da ste tamo popularniji nego tu. Ili je to zato što je kod nas scena mala. Kakav je vaš dojam?

Zarkoff: Da, češće sviram vani nego u Hrvatskoj, ali ne bih volio stvarati neku lažnu sliku o velikoj popularnosti u inozemstvu, radi se samo o tome da većina gradova u Europi (uz nekoliko iznimki) imaju svega nekoliko underground klubova koji bi bili zainteresirani za vrstu glazbe kojom se bavim. Tako da putujem po tim mjestima i svi uvijek komentiraju kako je ta electro scena relativno mala u odnosu na popularnije žanrove.

U posljednje vrijeme mnogo svirate i proizvodite, što je dalje u planu?

Zarkoff: Evo upravo sa suradnicima sa Synth Laba finaliziram detalje oko sljedećeg albuma projekta Lab Personnel. Radi se o snimkama sa Synth Lab sessiona koji su se nekoliko godina održavali u industrijskoj zoni u Sisku, u napuštenom laboratoriju. Nakon europske turneje planiram malo odmoriti i onda se zatvoriti u studio, skupilo se puno nedovršenih ideja koje bih želio razraditi, pa ako budu dobre, i izdati.

GK Jabuka

Badnjak

Felver

Zarkof

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter