Nikad se nisu slagali

Zašto dečko Giannija Versacea prezire Donatellu i misli da je čudovište?


Ines Madunić
27.09.2017.12:30
Zašto dečko Giannija Versacea prezire Donatellu i misli da je čudovište?
Reuters

sažeto

Antonio D'Amico nikad se nije slagao sa sestrom svog ljubavnika, Donatellom Versace


Ines Madunić
27.09.2017.12:30

Iduće godine jedan od najvećih televizijskih evenata bit će mini serija "American Crime Story: Versace", u kojoj će se prikazati ubojstvo slavnog talijanskog dizajnera. Ovog ljeta obilježeno je 20 godina od te tragedije, a počelo je i snimanje serije. Glavne uloge tumače Edgar Ramirez kao Gianni Versace, Penelope Cruz kao njegova sestra Donatella, Max Greenfield kao brat Santo, Darren Cris kao ubojica Andrew Cunanan te Ricky Martin kao Giannijev životni partner Antonio D'Amico. Upravo je on, nakon gotovo 20 godina šutnje, prvi rekao kako već sad nije zadovoljan načinom na koji se serija radi te kako ga Ricky Martin nije ni kontaktirao kako bi dobio uvid u njegov život s Giannijem.

Press

Antonio D'Amico u vezi s dizajnerom bio je 15 godina, sve do njegove smrti. Rodio se 1959. godine u talijanskom gradu Mesagne, a kasnije je živio u Milanu gdje je radio kao model te tajnik. Tamo je i upoznao Giannija 1982. godine. On je bio na početku karijere, tek četiri godine prije otvorio je svoj prvi butik i imao prvu reviju. Ubrzo je Gianni zaposlio Antonija u svojoj modnoj kući, gdje je i u trenutku njegove smrti bio dizajner za liniju Versace Sport. No, Donatella ga nikad nije voljela.

"Kad je ona ušla u moj život, pokušao sam se ponašati prema njoj kao da je obitelj, ali na kraju sam mislio da je čudovište. Droge ti spale mozak, a Donatella je postala ljutita, frustrirana i sumnjičava prema ljudima oko nje. Postalo je vrlo teško biti kraj nje. Vidio sam je kao divu koja je mislila da je ona genij u obitelji, ali to je bilo daleko od istine", rekao je D'Amico. Dodaje da mu je bilo najgore kad je iz naziva tvrtke izbacila Giannijevo ime.

Reuters

"Nikad nisam mogao razumjeti kako je to mogla učiniti. To pokazuje potpuni nedostatak poštovanja", rekao je. Sve je, kaže, počelo, kad je Elton John rekao Gianniju da se Donatella drogira. Vidjeli su je kako uzima kokain na tulumima s manekenkama u Los Angelesu.

"Bio sam tamo kad ga je Elton nazvao. Gianni je bio u šoku i jako ljut na nju. On je uvijek bio protivnik droge i nijedan od nas dvojice nikad nije uzimao kokain. Nije mogao vjerovati da njegova sestra to koristi. Odmah ju je nazvao i pitao je li to istina, a isprva je sve nijekala. Ali, postalo je tako loše da nije više mogla skrivati, morala je na odvikavanje", rekao je D'Amico, dodajući da su brat i sestra oduvijek imali odnos u kojem su se izmjenjivale ljubav i mržnja.

Profimedia

"Gianni se nije bojao da će naštetiti modnoj kući jer on je odlučivao o svemu, ali izgubio je povjerenje u nju. Nije mislio da je dobra dizajnerica niti poduzetnica", tvrdi on. Dizajner je godinu dana prije svoje smrti u intervjuu rekao nešto slično; izjavio je kako je 'u ratu' sa svojom sestrom koja je postala toliko moćna u tvrtki da su gotovo rivali.

"U javnosti, Donatella mi je plakala na ramenu. Privatno, tretirala me kao govno. Radila je sve što je mogla da me istjera iz posla. Ne znam zašto me toliko mrzila. Rijetko smo se svađali jer sam ju izbjegavao. Možda je bila ljubomorna jer sam bio tako blizak Gianniju i slušao me više nego nju. Nakon što je umro, riješila se svih njegovih bliskih suradnika i prijatelja. Ona se vidjela kao zvijezda Versacea, mislila je da je genij. Ali, ne možeš imati dva genija u obitelji", tvrdi D'Amico.

Reuters

I sama Donatella prilično jasno je istaknula svoje mišljenje o bratovom ljubavniku.

"Moj odnos s Antoniom isti je kao i prije smrti mog brata. Poštujem ga kao Giannijevog dečka, ali nikad mi se nije sviđao kao osoba", rekla je.

U svojoj oporuci Gianni je Antoniju ostavio mjesečnu isplatu 26.000 eura te pravo da do kraja života živi u bilo kojoj od vila obitelji Versace, a imali su ih u Miamiju, New Yorku, Milanu i na jezeru Como. No, puno novca uzeli su porezi, a Antonio nije mogao biti blizu Donatelle pa se odrekao svih kuća.

Profimedia

"To je bila moja odluka. Dala je do znanja da me ne želi blizu pa sam otišao. Ne zanimaju me materijalne stvari i ne želim negativnu energiju pored sebe", zaključuje D'Amico, koji je nakon smrti slavnog dizajnera bio u depresiji pet godina. Dizajniranju se vratio na nagovor Eltona Johna, koji je bio njegov i Giannijev bliski prijatelj, te danas ima vlastitu dizajnersku tvrtku i živi na selu u blizini Milana s partnerom.

star vibes

Gianni Versace

Versace

Donatella Versace

Antonio D'Amico

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter